KON-MED: Alman polisinin baskınları kabul edilemez

Almanya Kürdistan Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Heilbronn kentinde Kürt kurum yöneticilerine yönelik ev baskınlarını kınadı.

KON-MED’e göre, Alman polisi sabah saatlerinde Kürdistan Topluluklar Federasyonu Eşbaşkanı (FCK) Sait Öztürk ile Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve 5 yöneticisinin evine baskın düzenledi.

Öztürk’ün dışında baskına konu olan diğer kişilerin isimleri şöyle: Gulistan Özdemir, Lokman Karaaslan, Rahime Ateş ve Dikkat Revsi.

KON-MED, “Alman devleti, Türk devletiyle sürdürdüğü kirli ilişkilere bağlı olarak Kürt kurumları ve yöneticilerinin evlerini basmaktadır” diye tepki gösterdi.

KON-MED, “ Bu baskınların haklı hiç bir gerekçesi yoktur. Kürdistani kurum ve yöneticilerine yapılan bu baskınları hiç bir şekilde kabul etmediğimizi ve kınadığımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

Baskınların onlarca polis tarafından gerçekleştiğini ve çok sayıda eşyaya “keyfi” bir şekilde el konulduğunu ifade eden KON-MED, “Heilbronn polisinin bu uygulaması yeni değildir ve merkezi Alman devletinin politikalarından da bağımsız değildir. Bu tür Kürt kurumları üzerindeki baskı ve engelleme politikası, zaten hassas bir süreci yaşayan, katliam saldırıları altında olan Kürt halkının, giderek tansiyonunun yükseltilmesine neden olacaktır, olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Açıklamada son olarak şunlar belirtildi: “Biz Kürt halkı, Almanya’da kültürümüzü yaşamak, tarihimizi unutmamak, toplumumuzu aydınlatmak, onurumuzu korumak ve asimle olmamak için özgür bir şekilde derneklerimizi kurduk. Bir şeyi hatırlatalım; Kürtler hiçbir zaman zulme karşı boyun eğmemiştir, eğmeyecektir. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm demokratik kamuoyunu Kürt toplum merkezlerine desteğe çağırıyoruz."