KON-MED Alman polisinin saldırısını kınadı

KON-MED, Kürt ve enternasyonalist gençlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Almanya’nın Hannover kentinden Hamburg kentine düzenlediği uzun yürüyüşe Alman polisinin saldırmasını kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan KON-MED Eşbaşkanları Alman polisinin Kürt ve enternasyonalist gençlerinin düzenlediği yürüyüşe saldırmasını kınadı.

KON-MED açıklaması şöyle: “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için, Almanya’nın Hannover kentinden Hamburg kentine kadar sürecek Kürt ve enternationalist gençlerin 7 günlük uzun yürüyüşünün 6’ncı gününde Luneburg çevresinde Alman polisi şiddet kullanarak saldırdı. Saldırıda yaralananlar ve gözaltına alınanlar var.

KON-MED (Almanya’daki Kürdistan Toplumlar Konfederasyonu) olarak, Alman polisinin gençlerin demokratik yürüyüş hakkına orantısız şiddet uygulayarak Türk polisini aratmayan saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Almanya hükümetinin Kürtlerin demokratik etkinliklerle taleplerini kriminalize etmeye yönelik yanlış politikasından Kürdistanlılar nasıl ki geçmişte etkileyemediyse, Kürt kurumlarının her zamankinden daha güçlü olduğu bu süreçte hiç etkilemez. Dolayısıyla Almanya hükümetini Kürt politikasını Türkiye ile kirli pazarlık konusu yapmamaya ve bu tür yanlış politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz.

Halkımızı, DKTM'leri üyelerimizi ve tüm dostlarımızı bu baskıcı yönelimlere karşı duyarlı olmaya, 6 gündür demokratik bir hak talebiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden yürüyüşünün son gününde sahip çıkarak katılmaya çağırıyoruz."