KON-MED Almanya’nın Kürtleri kriminalizasyon politikalarını kınadı

KON-MED, Hannover ve Bremen’de polislerin Kürtlerinin evlerini ve kurumlarını basmasına tepki göstererek, Almanya İçişleri Bakanlığı’na “Kürtleri kriminalleştirmekten vazgeçin” çağrısında bulundu.

Alman polisinin 10 Ocak günü Hannover’de Kürtlerin evlerini bastığını, 16 Ocak günü ise Bremen’de KON-MED’e bağlı Brati e.V ve bir Kürt siyasetçinin evinin basıldığını hatırlatan KON-MED Eşbaşkanları, saldırıları kınayan bir açıklama yayınladı.

KON-MED, Almanya İçişleri Bakanlığı'na Kürtleri kriminalize etme politikalarından vazgeçme;  Almanya’da yaşayan Kürtlere ise örgütlenme ve mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Almanya Kurdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) Eşbaşkanları tarafından konuyla ilgili yayınlanan açıklama şöyle:

“Almanya devletinin Kürtleri ve Kürt kurumlarını kriminalize etme girişimlerini kınıyor ve Alman devletini Kürtlere karşı tutumundan vazgeçmeye çağırıyoruz.

10 Ocak 2024’te Hannover’de yaşayan Kürtlerin evleri polis tarafından basıldı. 16 Ocak 2024 sabahı Bremen’de Konfederasyonumuza bağlı Brati e. V ve bir Kürt siyasetçisinin evi polis baskınına maruz kaldı. Hem Hannover’de hem Bremen’de Kürt evlerini basan polisler her yeri dağıttı, evleri ve içindeki kişisel eşyalarını kullanamaz hale getirdi. Bremen’deki Brati e. V ise yönetim odası dağıtıldı, masanın çekmeceleri kırıldı. Alman İçişleri Bakanlığına bağlı polisin Kürtlere yönelik bu gayri insani tutumunu Almanya Kürt toplumunun en geniş örgütlü kurumu KON-MED olarak kınıyoruz!

Almanya İçişleri Bakanlığı'na çağrımızdır: Kürtleri kriminalleştirmekten vazgeçin! Almanya’da yaşayan Kürtlerin de diğer topluluklar gibi Almanya yasaları çerçevesinde örgütlenme özgürlüğü vardır. Ülkemiz Kürdistan’ı işgal eden Türk devleti, İran, Irak ve Suriye devletlerinin baskıları sonucu Almanya’ya gelip yerleşen Kürtler Almanya yasaları doğrultusunda vergi yükümlülüklerini yerine getirdikleri gibi demokratik toplum gereği örgütlenme ve ifade özgürlüğü haklarını da kullanmaktadır.

Alman halkına çağrımızdır; Almanya devletinin Kürtleri ve Kürt kurumlarını kriminalleştirmesine tepki gösterin. Unutmayın ki bugün Kürtlerin temel insan haklarını kullanmalarını engelleyen devlet kurumları, yarın sizlere de aynısını yapacaktır. Alman İçişleri ve Adalet Bakanlıklarının Kürt karşıtı politikası hukuksal kara delik niteliğine haiz olmuştur. Bugün Kürtleri yutan kara delik yarın sizleri de etkiler.

Almanya’daki Kürtlere çağrımızdır; Alman devletinin Kürtleri kriminalleştirmesine örgütlenerek tepki gösterin. Gün kriminalizasyon politikalarına karşı birlikte mücadele günüdür. Gün dayanışma günüdür. Gün Almanya’da yaşayan Kürtlerin Alman İçişleri ve Adalet Bakanlıklarının Kürtleri kriminalize etmesine karşı ses çıkarma günüdür!