KON-MED’den SPD’nin kongre delegelerine çağrı

Almanya’da hükümet ortağı olan SPD’nin 9 Mayıs’taki kongresine “Rojava ile dayanışma” adıyla sunulan önergenin kabul edilmesi için Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) delegelere çağrıda bulundu.

Almanya’da Hıristiyan demokratlar ile federal hükümeti oluşturan Sosyal Demokratlar Partisi (SPD)’nin 9 Mayıs’ta yapacağı olağanüstü kongrede başta Kuzey ve Doğu Suriye olmak üzere Kürt halkını ilgilendiren bir önerge sunuldu.

SPD’nin Berlin Eyaleti Teşkilatı “Rojava ile dayanışma” başlığıyla verilen ve 20 maddeden oluşan önergenin kabul edilmesi için Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) kongre delegelerine mektup gönderdi.

KON-MED, Almanya’da yaşayan Kürtlerin söz konusu delegeyi kabul edilmesinden yana olduğunu belirterek, bunun uyuma büyük katkı sunacağı belirtildi.

Kürt toplumunun sorunlarının ele alınıp tartışılmasının kendileri açısından sevindirici bir durum olduğuna dikkat çeken KON-MED mektupta devamla şu görüşlere yer verdi:

“Önergenin kabul edilmesi sadece Almanya’nın dış siyasetinin değişmesine önemli katkı sunmayacak, aynı zamanda SPD’nin de Almanya’da yaşayan Kürtlerin sorunlarına ilgi gösterdiği, ülkelerinde barışçıl/kalıcı çözümden yana olduğunun en iyi işareti olacak.”

9 Mayıs’ta gerçekleşecek SPD’nin federal kongresinde ele alınacak iki sayfalık önergede özellikle Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgaline dikkat çekilerek SPD genel merkezi ile Merkel hükümetinde yer alan sosyal demokrat politikacıların harekete geçmesi talep ediliyor.