KON-MED’den ‘Uzun Yürüyüş’ çağrısı

Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle 11 Eylül’de Kürt gençleri öncülüğündeki uzun yürüyüşe güçlü katılım sağlamaya çağırdı.

Kürt gençlik hareketleri öncülüğündeki uzun yürüyüş 11 Eylül’de Köln’de başlayacak ve beş gün sürecek. Yürüyüş ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep ediliyor.

KON-MED Eşbaşkanları yaptığı yazılı açıklamada, “Kürt Halk Önderi Rêber Apo üzerinde 22 yıldır en ağır insanlık dışı tecrit uygulanıyor. İmralı’da uygulanan tecrit ile Kürt halkının tümü tecrit altına alınmış, tecritle birlik de Kürt halkı nefessiz bırakılmaya çalışılmaktadır” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “İmralı sistemine karşı en büyük mücadeleyi, görkemli direnişiyle Önder Apo yürütmektedir. İmralı Kürdistan’da yürütülen savaşın da merkezi haline getirilmiştir. Faşist Türk devleti ve onun iktidar gücü AKP-MHP faşizmi Kürt halkına karşı imha konseptini sürdürerek İmralı savaşında sonuç almaya çalışmaktadır. Tecrit sisteminin ilk gününden itibaren başlayan ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ eylemleri Kürt halkının güneşi olan Önder Apo’suz yaşamın mümkün olmadığını tüm dünyaya gösterdi. Önder APO üzerindeki küresel tecrit sistemi aynı zamanda özgürlük ve demokrasiden yana olan herkese uygulanan bir tecrit olmaktadır. İmralı tecrit sistemine karşı çıkmak, buna karşı direniş göstermek dönemin en temel özgürlük ve demokrasi çalışmasıdır. Önder Apo üzerinde uygulanan tecridin artık kabul edilecek, yaşanacak hiçbir yönü yoktur. İmralı sistemi artık yerle bir edilmelidir, Önder Apo üzerindeki tecridi kaldırılarak özgürlüğünü sağlayacak süreç artık ertelenemez bir yaşam gerekçemizdir.

Bu soykırım savaşına karşı Kürt halkı bulunduğu her alanda ‘Dem Dema Azadîyê ye’ hamlesi çerçevesinde Önderliğinin fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar direnişine devam edecektir.

Bu temelde Avrupa Kürdistan Gençlik Hareketi öncülüğünde 11 Eylül’de Almanya’nın Köln şehrinde saat 11:00’de startı verilecek olan 5 günlük bir uzun yürüyüş yapılacaktır. Ülkesinden bir şekilde fiziksel anlamda kopan ve Avrupa’da yaşayan Kürt gençleri tarafından gelenekselleşen uzun yürüyüşün amacı Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak ve bunun için bir bilinç oluşturmaktır.                                            

‘Dest bi Dest – Mil bi Mil: Werin Cenga Azadiyê’ hamlesi kapsamında organize edilen uzun yürüyüş NRW eyaletine bağlı bir çok şehirden geçecektir.

KON-MED olarak Avrupa Kürdistan Gençlik Hareketinin öncülüğünde yapılacak uzun yürüyüşü, FED-MED NRW federasyonumuza bağlı tüm meclislerimiz başta olmak üzere tüm halkımızı seferberlik ruhuyla sahiplenmeye çağırıyoruz.”