KON-MED: Halkımızı Kobanê’yi savunmaya çağırıyoruz

KON-MED Eşbaşkanları, Kuzey Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına karşı Kürdistanlılar ve dostlarını alanlara çıkmaya çağırdı.

KON-MED Eşbaşkanlarının açıklamasında şunlar belirtildi:
“Faşist Türk devleti an itibarıyla Kandil, Kobanê, Şehba ve Şengal‘i eşzamanlı olarak bombalıyor. Kürt halkının soykırımını hedef alan faşist Türk devleti kapsamlı bir saldırı başlatmış bulunmaktadır.

Faşist Türk devleti Kürt soykırımına devam etmektedir. Yüz binlerce sivilin yaşadığı bu alanlarda an itibarıyla soykırım yapmaktadır.

Kon-Med Almanya, olarak yapılan bu saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz. Hiçbir şekilde bu saldırılarını kabul etmeyeceğiz. Bulunduğumuz her alanda işgalci faşist Türk devletinin katliamcı yüzünü teşhir ederek, Rojava başta olmak üzere tüm Kürdistan‘ı savunacağımızı belirtiyoruz.

Barbar Faşist Türk devletinin katliamlarının önünü açan, sessiz kalan başta uluslararası güçler, ABD ve Almanya devletleridir. Irak hava sahasını açan ABD, NATO üyesi olarak faşist Türk Devletinin her türlü hukuk, insanlık dışı saldırı yöntemlerine onay vermektedir.

Bu saldırılar sıradan ele alınmamalıdır. Kürt Halkının tüm kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik saldırılardır .

Rojava, binlerce şehit verilerek özgürleştirildi. DAİŞ‘in yapamadığını Türk Devleti bu sefer kendi elleriyle yapmak istiyor.

Tüm uluslararası güçlere çağrı yapıyoruz . Bu saldırıları durdurun. Kürt Halkı DAİŞ‘e karşı mücadelede insanlık onurunu savundu. Buna karşılık yapılmasını gereken Kürt halkının kazanımlarını korumaktır. Rojava’nın işgalci Türk devletinin savaş uçakları ile bombalamasına ve hava sahasını Türk devletine açan uluslararası güçleride protesto edip kınıyoruz.
Hiçbir Kürdistanlı bu durumu kabul etmemelidir. Bugün şehitlerimizin anılarına sahip çıkma günüdür. Tüm halkımızı ve halkmızın dostlarını bulunduğu her yerde an itibarıyla alanlara çağırıyoruz .