KON-MED: Kesintisiz direnişle tecridi yıkacağız, Önder Apo’yu özgürleştireceğiz

KON-MED, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim komplosunun yıldönümünde Almanya kentlerinde yapılacak eylemlere herkesi katılmaya çağırdı.

Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Kürt halkının bulunduğu her yerde yaygın bir direnişle komplocu güçlerin çöküşünü hızlandırabileceğini belirterek, Önderliğimizin özgürlüğü için ne yapılması gerekiyorsa, onu yapacağız” dedi; ”Özgürlük kazanacak, Önder Öcalan’a özgürlük, özgürlük hemen şimdi” şiarıyla yapılacak 9 Ekim eylemlerine katılmaya çağırdı.

KON-MED, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın hedef alan uluslararası komplonun 23. yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

KON-MED’in açıklaması şöyle:

“Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) olarak, Önder Apo’nun 9 Ekim 1998 yılında uluslar arası komplo ile yakalanıp Türkiye getirilişinin 23. yılında bir kez daha bu insanlık dışı komployu şiddetle kınıyoruz.

Kürt Halk Önderi Rêber APO`ya insanlık tarihinde ender görülecek yöntemlerin kullanıldığı ağırlaştırılmış bir tecrit uygulanıyor. Kürt halkı ile Önder Apo arasındaki derin bağı kopartmayı hedefleyen bu insanlık dışı tecridi artık kabul etmemiz mümkün değildir. Çünkü İmralı’daki tecrit halkların özgür yaşam seçeneğine yönelik bir saldırıdır.Artık halkımızın İmralı sistemi ile yaşamaya tahammülü, sabrı kalmamıştır. Önderliğimizin özgürlüğünün önündeki tüm engellerin aşılması ve Önderliğimizin fiziki özgürleşmesi için mücadelemiz kesintisiz sürecektir.

Önder Apo’nun demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü düşünceleri gün geçtikçe ve tanınıp öğrenildikçe daha geniş kesimlere yayılıyor ve yayıldıkça da daha fazla sahiplenilip savunuluyor.  Çünkü Önder Apo’nun düşünce sisteminde faşizme, ırkçılığa, milliyetçiliğe, cinsiyetçiliğe, haksızlığa ve ahlaksızlığa geçit yoktur. Dolayısıyla Önder Apo’yu savunmak; kapitalizme karşı bir duruş ortaya koymaktır. Irkçılığa, milliyetçiliğe, erkek egemenliğine ve doğa karşıtlığına karşı çıkmaktır. Önder Apo’yu savunmak, 21.yüzyılın toplumsal demokrasi ve özgürlük-eşitlik değerlerine sahip çıkmaktır.

Yaşadığımız her yerde, bulunduğumuz her alanda kararlı ve aralıksız yaygın bir direniş ve topyekün mücadele ile komplocu güçlerin ve sömürgeci Türk devletinin yenilgisi ve çöküşü hızlanacaktır. Böylesi bir süreçte Önderliğimizin özgürlüğü için ne kadar çalışmak gerekiyorsa o kadar çalışacağız, ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız.

KON-MED olarak YJK-E öncülüğünde Almanya'da yapılacak olan 9 Ekim eylemlerine başta Kürdistan halkı, kadınlar, gençlik olmak üzere demokrasi güçleri, sol, sosyalist, ekolojist, feminist güçleri “Özgürlük Kazanacak, Önder Öcalan’a özgürlük, özgürlük hemen şimdi” şiarıyla eylemlere herkesi katılmaya çağırıyoruz.”

EYLEM YERLERİ VE SAATLERİ

Berlin

Breitscheidplatz
Saat: 16:00

Düsseldorf

DGB Haus
Saat: 14:30

Hamburg

Gänsemarkt 
Saat: 15:00

Darmstadt

Caroline Platz
Saat: 14:00

Hannover

Opernplatz
Saat: 14:00

Saabrücken

Europa Galerie 
Saat:  15:00 

Freiburg

Platz der alten Synagog
Saat: 16:00

Münih

Georg-Freundorfer Platz
Saat: 17:00

Stutgart

Lautenschlager str.
Saat: 15:30