KON-MED, Köln mitingine katılanlara teşekkür etti

17 Şubat Köln mitingine katılanlara teşekkür eden KON-MED, "Köln'de 17 Şubat’ta gerçekleşen yürüyüş tarih yazdı! Yüz binler 'irademiz Önder Apo’dur' dedi" açıklamasında bulundu.

KON-MED tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Uluslararası komployla 25 yıldır tecrit altında tutulan Önder Apo 17 Şubat  eyleminde tıpkı 1999 ruhuyla sahiplenildi. Köln’de gerçekleştirilen Avrupa merkezi yürüyüşünde  yüz binden fazla kişi 'güneşimizi karartamazsınız' dedi.
Almanya’da yaşayan yurtsever halkımız, meclisler, kadınlar, gençler haftalarca seferber olarak katılımın mücadelemizin değerlerine layık bir düzeyde gerçekleşmesi için canla başla çalıştı. Almanya ve Avrupa’nın tüm ülkelerinde sürdürülen bu kararlı çalışma komploculara karşı cevap  oldu.

1999 ruhunun yaşandığı Köln yürüyüşü için KON-MED bünyesindeki tüm meclisler, bileşenler ve yurtsever halkımız son gününe kadar kararlı bir çalışma sergileyerek katılımı üst boyutlara kadar çıkardı.  

Tüm güçleriyle 17 Şubat yürüyüşüne seferber olan kadınlar ve gençler bu muazzam başarının  onurlu çalışanları oldular. Yürüyüş öncesi toplumsal tüm yerlere ve evlere ziyaretler gerçekleştirildi. Birçok yerde düzenlenen halk toplantılarıyla halkımız aydınlatıldı ve tarih yazan 17 Şubat Köln yürüyüşüne seferber edildi.  

'KÖLN'DEKİ KARARLI DURUŞU YENİ AŞAMAYA TAŞIYACAĞIZ'

Hamlede büyük emek sarf eden enternasyonalistler, dostlar, devrimci, demokrat ve aydınlar, kitlesel katılımlarıyla büyük yürüyüşe katkı sundular. Önder Apo’yu sahiplenerek Kürt özgürlük mücadelesinin yanında olduklarını ifade ettiler.
Uluslararası kurumlar, Avrupa Konseyi ve CPT’nin iki yüzlü tutumu, insanlık dışı tecride karşı sessizliği teşhir edildi. Kürt halkını kıskaç altına alan ve üç maymunları oynayan tutumlarından vazgeçerek demokrasi ve insan hakları ölçülerine göre hareket etmeleri talep edildi.

 Yüz binler Köln yürüyüşüyle 'Önder Apo irademizdir, derhal fiziki olarak özgürlüğünü istiyoruz' talebini yineledi. 17 Şubat’la birlikte mücadelenin tüm toplumsal boyutlara taşındığı bir  süreçteyiz. Köln’de sergilediğimiz kararlı duruşu yeni bir aşamaya taşıyarak toplumsallaştıracağız.

17 Şubat Köln yürüyüşüne seferber olan, başta tüm meclislerimiz olmak üzere tüm federasyon yönetimlerimize, ayrıca tüm bileşen yapılarımıza, alanda disiplinle çalışıp görev yapan herkese teşekkür ediyoruz."