Kopenhag ve Bochum’da Rojava’yı savun mitingleri

Türk devletinin soykırım saldırıları ve insanlık suçları karşısında sessiz kalan uluslararası devletler Kopenhag ve Bochum’da düzenlenen mitinglerle protesto edilirken, uluslararası dayanışma çağrıları yapıldı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag’da yaşayan Kurdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik soykırım saldırıları Radhusplads’ta düzenlenen bir mitingle protesto edildi.

Bildirilerin okunduğu mitingde, savaş suçları işleyen Türk devleti karşısında uluslararası güçlerin sessiz kalması kınandı, Rojava’yı savunmak için uluslararası dayanışmanın güçlendirilmesi çağrısı yapıldı.

Mitingde “Faşist Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan”, “Şehit namirin” ve “İşgal saldırılarına son” sloganları atıldı.

BOCHUM

Almanya’nın Bochum  kentinde de Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırılarını protesto etmek amacıyla miting gerçekleştirildi.

Essen Halk Meclisi’nin çağrısıyla saat 17.00’da Bochum Rathaus önünde bir araya gelen Kurdistanlılar, eylem boyunca “Bîjî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî berxwedana Rojava”, “Rojava halkı yalnız değildir” sloganları attı.

Mitingde Kuzey ve Doğu Suriye’de altyapı, hizmet kurumları, ekonomik ve sivil yerleşim alanlarını hedef alan Türk ordusunun işgal saldırılarına dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Kurdistan coğrafyasında savaşı dayatan, katliamla soykırımı gerçekleştirmek isteyen Türk devleti kana doymuyor. Hem içte hem de dışta Kürt düşmanlığı üzerinden Kürt halkının tüm kazanımlarını hedefliyor. Asker cenazelerini bahane ederek Rojava’da sivil halkın yaşama alanlarını, ihtiyaçlarını hedefleyen bombardımanlar gerçekleştiriyor. 12 Ocak’ta yoğunlaştırılan bu saldırılar birçok sivil yaşam alanını hedeflemekle birlikte yoğunluklu olarak devam etmektedir” denildi.