Kopenhag ve Liege’de Türk devleti protesto edildi

Türk devletinin Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal tehdidine karşı Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların eylemleri sürüyor.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da alanlara çıkan Kürdistanlılar Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Sêvê Kadın Meclisi, Demokratik Toplum Merkezi ve Rojava Birlik Grubu’nun çağrısı ile Kürdistanlılar ve Danimarkalıların katıldığı eylemde Türk devletinin tehditleri ve saldırıları kınandı.

Eylemde Kırmızı-Yeşil Birlik Partisi milletvekili Søren Søndergaard Dışişleri Bakanlığı’na soru önergesi verildiğini belirtti. Søndergaard, bütün partileri acil toplantıya çağırdıklarını da dile getirdi.

Kırmızı-Yeşil Birlik Partisi Dışişleri Sözcüsü Eva Flyveholm da Rojava’ya olası bir saldırıdan dolayı acil toplantıya çağırdıklarını dile getirdi.

Bugün parlamento önünde yapılan eylemde Sosyalist Halk Partisi Genel Başkan yardımcısı Serdal Benli de parti olarak Rojava’ya yapılacak saldırı karşısında gerekenin yapılacağını söyledi.

LIEGE

Belçika’nın Liege kentinde Türk devletinin tehditleri protesto edildi. Uluslararası kurumların sessizliğinin de kınandığı eylemde duyarlılık çağrısı yapıldı.