Kopenhag ve Rennes’de tecride karşı eylem

Danimarka’nın başkenti Kopenhag ile Fransa’nın Rennes kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etti.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

Sêvê Kadın Meclisi’nin çağrısı ile düzenlenen eylem Nytorv Meydanı’nda yapıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin uluslararası yasaları ve hukuk kurallarını daha önce Efrîn, Serêkaniyê’de ihlal ettiğini, bugün de benzer uygulamaların Heftanin’de yapıldığına dikkat çekildi.

Danimarka halkı ve hükümeti başta olmak üzere, uluslararası topluma bu işgalci ve hukuk dışı katliamlara tepki göstermesi çağrısı yapıldı.

Eylem, “Biji berxwedana Heftanin” sloganlarıyla sona erdi.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, Türk devletinin Kürdistan’daki saldırıları ve kadın katliamlarını protesto etti.

Saat 16.00’da Colombier Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Republique Meydanı’na kadar “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe”, “Jin, Jiyan, Azadi”, “Kahrolsun diktatör Erdoğan” sloganları atarak Fransızca bildiriler dağıtarak duyarlılık çağrısı yaptı.

Yürüyüş ardından Republique Meydanı’nda düzenlenen miting ile eylem sona erdi.