Kürdistanlı gazetecilerden 'Rojava' çağrısı

Kürdistanlı gazeteciler, Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı halklara, devlet başkanlarına ve parlamentolara çağrı yaptı.

Kürdistanlı onlarca gazeteci, Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci saldırılarına karşı dünya halklarına, devlet ve hükümet başkanları ile parlamento üyelerine mektup yazdı.

Gazetecilerin mektubunda, sivillerin, gazetecilerin ve DAİŞ'e karşı savaşanların yaşamını yitirdiği belirtildi, "Bağımsız gözlemciler, Türk ordususun uluslararası sözleşmelerle yasaklanan fosfor bombası kullandığını dile getiriyorlar" diye kaydedildi.

Mektupta, Türk devletinin saldırılarına paralel olarak DAİŞ'in de canlandığına dikkat çekilerek, ABD'nin saldırılara onay veren politikasına tepki gösterildi.

Gazeteciler, neler yapılması gerektiğine dair ise şu çağrıda bulundu: "Kuzey-Doğu Suriye'nin askeri savaş uçaklarına kapatılmasını; Türk ordusunun ve ona bağlı cihadist çetelerin işgal ettikleri topraklardan çekilmesi için BM ve NATO nezdinde girişimlerde bulunulmasını; Özerk yönetimin resmen tanınmasını; Suriye barış sürecine Kürtlerin dahil edilmesi için adım atmanızı talep ediyoruz."