Kürdistanlılar BM önündeydi: Suça ortak olmayın

Cenevre BM Ofisi önünde bir eylem gerçekleştiren Kürdistanlılar, açlık grevi direnişlerini selamlarken, BM ve uluslararası kurum ve kuruluşları harekete geçmeye çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridi kırmak amacıyla DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde birçok merkezde devam den açlık grevleri ile dayanışmak amacıyla Cenevre Birleşmiş Milletler (BM) önünde bir eylem gerçekleştirildi.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde tecrit ve açlık grevlerine dikkat çeken pankartlar ve Öcalan posterleri taşındı. Sık sık “Yaşasın zindan direnişleri”, “Leyla Güven onurumuzdur” sloganlarının atıldığı eylemde ilk olarak CDK Cenevre Eşbaşkanı Salih Sağlam söz aldı. Açlık grevlerinin geldiği kritik aşamaya dikkat çeken Sağlam, bu süreçte bütün Kürdistanlı ve dostlarına herkesin üzerine düşen sorumluğu yerine getirme çağrısı yaptı.

‘TÜRK DEVLETİ SESSİZLİĞİNİZDEN GÜÇ ALIYOR’

Daha Fransızca yapılan açıklama da ise Öcalan üzerindeki mutlak tecride dikkat çekilerek, Öcalan’ın bütün haklarının hukuksuz bir şekilde son 3 yıldan beridir gasp edildiği ifade edildi.

Tecridin kırılması amacıyla Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerinin kritik bir aşamayı uzun süreden beridir aştığına dikkat çekilen açıklamada, “Bizler iyi biliyoruz ki, Türk devleti uluslararası kurum ve kuruluşların içinde olduğu sessizlikten güç alarak bu tecrit politikasında ısrar ediyor. Ama bizler buradan başta CPT, BM gibi kurumları bir daha uyarıyoruz yaşanacak en olumsuz durumdan bu kurum ve kuruşları da rolünü oynamadığı için sorumlu tutacağız. Sessiz kalarak suça ortak oluyorsunuz.

Bundan kaynaklı BM ve CPT acilen harekete geçmeli” denildi.

Eylem yapılan konuşmaların ardından Öcalan lehine atılan sloganlar eşliğinde sonlandırıldı.