Kürdistanlılar Efrîn kazanacak şiarıyla alanlarda

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal girişimi 42'nci gününe girdi. Efrîn saldırılarını protesto Kürdistanlar, Avrupa'nın birçok merkezinde Efrîn kazanacak şiarıyla alanlara çıktı.

Danimarka'da yaşayan Kürdistanlıların Türk devletine öfkesi dinmiyor. Türk devletinin Efrîn saldırılarına tepki gösteren Kürdistanlıların dünkü eylem adresi Danimarka Parlamentosu’ydu. Kongrestar ve PYD öncülüğünde parlamento önünde gerçekleşen eylemde, Efrîn'de Türk devleti ve ona bağlı çetelerin yaptığı katliamlara karşı Danimarka Dış işleri Bakanlığı'nın sessizliği ve tepkisizliği kınandı. Eylemde, Kırmızı Yeşil Birlik Partisi'nin vermiş olduğu gensorudan dolayı toplanan Dış ilişkiler Komisyonu'na PYD, Sêvê Kadın Meclisi ve DKTM merkezi adına dosyalar sunuldu. Toplantıdan sonra açıklama yapmak üzere dışarı çıkan Kırmızı Yeşil Birlik Partisi Milletvekili ve Dış ilişkiler sözcüsü Nikolaj Villumsen, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Efrîn'de işlediği insanlık dışı katliamları kınadıklarını ve BM'nin ateşkes kararına Türkiye'nin uymadığına dair Dış işleri Bakanlığı'na dosya sunduklarını belirtti. Miting "Efrîn kazanacak", "Her yer Efrîn, her yer direniş" ve "Bijî Berxwedana Efrînê" sloganlarıyla son buldu.

STUTTGART

Almanya'nın Stuttgart şehrinde Efrîn işgaline karşı tepki amaçlı başlayan çadır eylemi Schloss Platz’da devam ediyor. 42'nci gününe giren Efrîn’e destek eylemini dün, "Efrîn'i sahiplenme Platformu" bileşenlerinden Arbeitskreis Internationalismus aktivistleri üstlendi. Efrîn'de yaşanan katliam ve saldırılara dair bilgilendirme bildirilerinin dağıtıldığı eylemde, Efrîn direnişinde şehit düşen savaşçı ve sivillerin fotoğraflar da sergilendi. Almanca müzik dinletisinin yapıldığı etkinlikte, çadıra Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) ve TEV-DEM bayrakları asıldı. "Erdoğan’ı durdurun, Efrîn’i savunun", "Efrîn’i savunmak, kadın devrimini savunmaktır!", "Enternasyonal tugaylar ileri" ve "Bijî Rojava!" Almanca yazılı pankartların açıldığı eylem, Efrîn direnişine destek sloganları eşliğinde sona erdi.

BERN

İsviçre’nin Başkenti Bern'de dün "Efrîn-Rojava Direniş Platformu"nun çağrısıyla Bahnhofplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını protesto etti. Platform aktivistleri tarafından birçok noktada Almanca bildirilerin dağıtıldığı eylemde sık sık "Terörist Türkiye", "Avrupa finanse ediyor Türkiye vuruyor", "Bijî berxwedana Efrînê" sloganları atıldı.