Kürdistanlılar işgal saldırılarına karşı alanlarda

Rojava ve Doğu-Kuzey Suriye'ye yönelik Türk devleti tarafından başlatılan işgal saldırıları dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Kürdistanlılar tarafından protesto edildi.

Türk devletinin Doğu ve Kuzey Suriye'ye yönelik başlattığı işgal saldırıları bugün de dünyanın birçok yerinde protesto edildi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag'daki eylem Rojava ve devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Türk Büyükelçisi ve BM Danimarka Temsilcisi Kürdistanlılar ve dostları tarafından sloganlarla protesto edildi. Daha sonra Sevê Kadın Meclisi ve Kürt Demokratik Merkezi'nin (DKTM) açıklaması okundu. Açıklamada Türk devletinin esas hedefinin Kürtleri soykırımdan geçirmek ve statü elde etmelerini engellemek olduğuna dikkat çekilirken, Danimarka ve Avrupa Birliği'ne işgale karşı çıkmaları ve Türk devletine yaptırım uygulamaları çağrısında bulunuldu.

HELSİNKİ

Finlandiya'nın Başkenti Helsinki'de yaşayan Kürdistanlıların Türkiye'yi protesto ettiği eyleme Finlandiyalı parti ve kurumlar da destek verdi. Rojava'ya destek mesajlarının verildiği eylem sloganlarla sona erdi.

MARSİLYA

Fransa'nın Marsilya şehrinde yaşayan Kürdistanlılar seferberlik ruhuyla Rojavaeylemlerin 2ya destek verdikleri eylemlerinin dördüncü gününde bir araya geldi. Bugün Saat 13.00'da Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı Canebière meydanındaki eyleme dış basın da yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüş Marsilya Valiliği ve ABD konsolosluk önünde miting ile devam etti. Fransızca bildirilerin okunmasının ardından, DKTM adına yapılan konuşmada herkese direnişi sahiplenme çağrısı yapıldı.

FRANKFURT

Almanya'nın Frankfurt kentinde Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla alanlardaydı. Frankfurt Türk Konsolosluğu önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, "Biji berxwedan Rojava", "Katil Türkiye", "Biji berxwedan YPG û YPG" sloganları eşliğinde Frankfurt Tren garına doğru yürüyüşe geçti. Kitle eylemlerini gece geç saatlere kadar sürdürecek.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin'de federal parlamento önünde bir araya gelen Kürdistanlılar bir protesto mitingi düzenledi. Kürdistanlılar ve Alman dostları buradan da Kreuzberg ilçesine kadar bir yürüyüş düzenleyecek.

ADİGEY

İşgalci Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye dönük işgal operasyonu Rusya’da protesto edildi. Rusya Federasyonu'na bağlı Adigey Özerk Cumhuriyeti'nde, Rusya Kürt Gençlik Hareketi düzenlediği bir eylemle Türk devletinin işgal operasyonunu protesto etti. Adigey Spor kompleksi Merkezi önünde bir araya gelen gençler adına konuşan Rusya Kürt Gençlik Hareketi Yönetim üyesi Menaf Dadoyev, "Bu saldırı karşısında sessiz kalan herkes Türk devletinin ve ona bağlı çetelerinin Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye’de gerçekleştireceği katliamlara ortaktır" dedi.

LİEGE

Belçika'nın Luik (Liege) şehrinde yaşayan Kürdistanlılar Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti. Saat 16.00 başlayan eylemde YPG-YPJ'ye destek sloganları atıldı.