Kürt anaları: Kimse bizi önderliğimizden koparamaz!

İsviçre’deki açlık grevi 5. gününde devam ediyor. Eylemciler arasındaki kadınlar, “Biz analar olarak Önderliğimiz için mücadele etmekten geri durmayacağız” diyerek, CPT ve Avrupa’yı görevini yapmaya çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi kırmak ve DTK Eşbaşkanı, HDP Milletvekili Leyla Güven’in eylemine destek vermek için İsviçre’de başlatılan açlık grevi eylemi 5. gününde devam ediyor. Bern Demokratik Kürt Toplum Merkezinde devam eden açlık grevinin 4. gününde çok sayıda Kürdistanlı ve dostu eylemcileri ziyaret ederek desteklerini sundu. Başladığı günden itibaren açlık grevine her gün yeni eylemciler dahil olurken, açlık grevine başlayan ilk ekip bugün eylemlerini başka bir gruba devredecek.

Gençlerin ve kadınların öncülük ettiği açlık grevinde morallerin yüksek olduğu gözlemlenirken, gün boyunca halaylar çekilip türküler söyleniyor. Sık sık Kürt halk önderi Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı açlık grevinde, CPT, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’ndan Öcalan’a yönelik tecride karşı harekete geçmesi talep ediliyor.

Kürt halkının hiçbir şart altında İmralı tecridine alışmayacağının mesajını veren eylemciler, Avrupa’daki Kürdistanlı ve dostlarına direnişi yükseltme çağrısı yapıyor.

Açlık grevi eylemcilerinden İsmihan Ok, Zahide Hüssen, duygularını şu şekilde dile getirdi:

İsmihan Ok: Biz analar olarak ne önderliğimizin nede çocuklarımız davasından asla vazgeçmeyeceğiz. Bunun için ne gerekiyorsa onu vermeye ve yapmaya hazırız. Bize ve halkımıza yapılanları asla unutmayacağız. Buradan dağdaki çocuklarımızı selamlıyorum. Zaman oturma zamanı değil bunu çok iyi biliyoruz, biz hiçbir zaman haksızlığı kabul etmeyeceğiz. Önderliğimiz ve tutsaklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kimse bizi önderliğimizden koparamaz. Avrupa üzerine düşeni yapmalı ve Erdoğan diktatörlüğünü desteklemekten vazgeçmelidir.

Zahide Hussen: Türk devleti bugün kadın, yaşlı, çocuk demeden herkesi zindana atıyor. Önderliğimiz üzerinde ne zamandır tecrit var, Leyla Güven bir ayı aşkındır açlık grevinde. Ama bütün dünya buna karşı neden gözlerini kapatmış. Başta önderliğimiz olmak üzere bütün arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar her gün eylemde olacağız. Biz bugün burada adalet istediğimiz için açlık grevindeyiz bunu görsünler. Kürt anaları ne önderliği için mücadele etmekten geri durmayacak.

Yıllardır halkımız katlediliyor ama demokratik denilen Avrupa durup izliyor, bizde soruyoruz buradan nerede sizin adaletiniz nerde sizin demokrasiniz?

Bizim çocuklarımız DAİŞ’e karşı savaştı insanlığı korudu, ama bugün bizim koruduğumuz Avrupa Kürt’ün katilleriyle iş birliği yapıyor. Biz bunu kabul etmeyeceğiz. Önderliğimiz için ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırız.

Êfrînli Zahide ana Êfrînli çoçukların durumuna dikkat dikkat çekmek amacıylada kısa bir şiir okudu.