Kürtler tecrit ve saldırılara karşı ayakta

Dünyanın her yerinde Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecrit ve Türk devletinin saldırılarına karşı eylemde.

Tecride ve DTK Eş Başkanı, HDP Milletvekili Leyla Güven’in 38 günlük direnişine destek için Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da başlatılan açlık grevi 9. gününde.

Belediye meydanı önünde açılan çadır ile devam eden eylemde, bildiriler dağıtılıyor, ziyaretçiler bilgilendiriliyor

OSLO

Danimarka'nın Oslo kentindeki açlık grevi de 5. gününde. Eylemciler bir miting düzenleyerek Türk devletini protesto etti.

CDK Oslo temsilcileri, mitingde grevin amacı ve son durum hakkında bilgi verdi.

LEFKOŞA

Kıbrıs Lefkoşa'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı açlık grevi eylemi başlatıldı.

Stant açan Kürdistanlılar, tecridin kalkması ve Öcalan'ın özgürlüğü için 6 günlük açlık grevi eylemi başlattı.

Eylemin 2 günü stant açılıp bildiri dağıtımı yapılacak. Eylem 4 gün ise Limassol şehrinde devam edecek.

ADİGEY

Rusya Federasyonu'na bağlı Adigey Özerk Cumhuriyeti'ndeki açlık grevi de sürüyor.

Adıgey Kürt Kültür Merkezinde başlatılan açlık grevine katılan eylemciler, tecridin bir an önce sonlanmasını istedi. Ayrıca eylemciler, Öcalan’ın özgürlüğünün tüm Kürt halkının özgürlüğü olduğunu vurguladılar.

Eylemde, Türk devletinin Kuzey Kürdistan kentlerinde açlık grevine giren Kürdistanlılara ve Maxmur Mülteci Kampı ile Şengal’e yönelik saldırıları da protesto edildi. 

MELBOURNE

Avustralya'nın Melbourne kentinde tecride karşı başlatılan açlık grevi 2. gününde. 

Victoria Kürdistanlılar Demokratik Toplum Merkezi NAV-KURD öncülüğünde başlatılan eylemde, yüzlerce bildiri dağıtıldı. Şehrin en kalabalık merkezinde düzenlenen eylemde bilgilendirme yapılıyor.

Açlık grevi yarın kitlesel bir mitingle sona erecek.

HAMBURG

Almanya'nın Hamburg kentinde, Türk devletinin Maxmur ve Şengal'e saldırıları protesto edildi. Tren istasyonu önünde başlayan eyleme Hamburg ve Kiel'den gelen Kürdistanlıların yanı sıra Alman ve Türkiyeli anti-faşist, devrimci gruplar da katıldı.

Yürüyüşte tecride karşı açlık grevindeki Leyla Güven de selamlanırken, yine Hamburg DKTM'de açlık grevinde olanlar da eyleme katıldı. 

Yürüyüş Hamburg Türk Başkonsolosluğu önünde sona erdi.