Kürtler ve Avrupalılar, Rojava için alanlarda

Avrupa'da yaşayan Kürtler ve dostları, Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci saldırılarını protesto etmeyi sürdürüyor.

DÜSSELDORF

Almanya'nın Düsseldorf kentinde bugün Rojava ile dayanışma için bir yürüyüş düzenlendi. MED Federasyonu'nun düzenlediği yürüyüş, DGB Haus'un önünde başladı.

Yürüyüşe NRW eyaletinde yaşayan Kürdistanlılar katıldı.

Yürüyüş Tertip Komitesi adına yapılan konuşmalarda, “Bizim için uluslararası güçlerin söylemleri yetmiyor. Yaptırım uygulamaları gerekiyor” denildi.

Konuşmalarda, hükümetlere "Savaşa ortak olmanız, katliamlara neden olmanız kabul edebileceğimiz bir şey değildir" mesajı verilirken, Erdoğan da Hitler'e benzetildi.

Ajansımıza konuşan FED-MED Eşbaşkanı Engin Sever de şunları söyledi: “13 gündür Türk devletinin faşist çetelerle beraber Rojava'ya yaptığı soykırım politikalarını bütün Kürtler olarak Avrupa'nın dört bir tarafında protesto etmeye devam ediyoruz. Arîn Mîrkan ve Avesta Xabûr'dan sonra Komutan Berxwedan da geliştirdiği fedai ruh ile bütün Kürtlere öncülük yapıyor. Kürtler sonuna kadar dört parça Kürdistan'ı savunmaya devam edecek. Kürtlerin iradesini tanımayan hiçbir anlaşma Kürtler içinde yer bulmayacaktır. Rojava'nın sesi olmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”
Yürüyüş NRW Parlamentosu önünde sona erecek.

ERFURT

Almanya'nın Erfurt kentinde de Kürdistanlılar Rojava için alanlara çıktı.

Erfurt Bahnhof önünden şehir merkezine yürüyen kitle, Türk devletinin işgalci saldırısını protesto etti.

Yüzlerce kişiden oluşan kitle, Onur Direnişi'ni de selamladı.

WOLFSBURG

Almanya'nın Wolfsburg kentinde, Rojava için sivil itaatsizlik eylemi düzenlendi.

Kürtler ve Alman aktivistler, Türkiye'de fabrika kurmayı planlayan Alman otomotiv markası Volkswagen'ın binasının önünde eylem düzenledi.

Bildiri dağıtan ve pankart açan gençler, "Faşizme destek olmayın" çağrısında bulundu.

BORDEAUX

Fransa'nın Bordeaux kentinde bini aşkın Kürdistanlı, Rojava'ya dönük işgalci saldırılara karşı yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşe birçok Fransız kurum ve 'Sarı Yelekliler' de destek verdi.

Eylemde yapılan konuşmada, "Erdoğan, DAİŞ çetelerini kurtarmak için Kürtlere ve insanlık değerlerine saldırıyor; yargılanması gerekiyor" denildi.