Kürtler ve Kanadalılardan tecrit protestosu

Kanada'nın başkenti Ottawa'da, İmralı tecridi protesto edildi, açlık grevindekiler selamlandı. Eylemciler, BM yetkililerine de dosya vererek, 'harekete geçme' çağrısında bulundu.

Kanada'nın Toronto şehrinde yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı ve Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine destek için, başkent Ottawa'da eylem düzenledi. Parlamento önündeki eyleme yüzlerce Kürdistanlı ve dostu katıldı. Öcalan, Leyla Güven ve yine açlık grevindekilerin posterlerini taşıyan kitle, YPG-YPJ, KCK bayraklarını da açtı.

Eyleme katılan Kanada Muhafazakâr Partisi Milletvekili Tom Kmiec, Türkiye'deki insan hakları ihlallerine ve devlet baskısına değindi. Kmiec, "Gazeteciler üzerinde de baskı var, insanlar pasaportlarına el konulup sorgusuzca tutuklanabiliyor" dedi.

BM YETKİLİLERİNE DOSYA

Eylemciler, Parlamento önünden Birleşmiş Milletler (BM) ofisine yürüyerek, yetkililere bir dosya verdi. Açlık grevindekilerin kritik aşamada olduğuna dikkat çeken eylemciler, "Harekete geçilmeli" çağrısında bulundu.