Kürdistanlılar: 15 Nisan’da Düsseldorf’a akalım

Siyasetçiler, kadınlar, gençler ve Kürt toplumunun değişik kesiminden isimler 15 Nisan’da Uluslararası Komployu kınama ve Kürt Halk Önderi’nin fiziki özgürlüğü için Düsseldorf’da yapılacak Avrupa merkezli yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Geçtiğimiz Şubat merkezi düzeyde planlanan ancak Kuzey Kurdistan, Türkiye ve Rojava’da yaşanan deprem nedeniyle ertelenen “Uluslararası Komployu Kınama ve Önder Apo'ya Özgürlük” yürüyüşü önümüzdeki Cumartesi günü Almanya’nın Düsseldorf kentinde gerçekleşecek.


Almanya’nın bütün kentleri, Kuzey Fransa, İsviçre, Belçika ve Hollanda'dan Kurdistanlılar ile dostlarının katılacağı Avrupa merkezli yürüyüş “Friedrich-Ebert-Str. 34-38, Düsseldorf” 15 Nisan günü saat 11’de start alacak. Aralarında siyasetçiler, kadınlar, gençler ve Kürt toplumunun değişik kesiminden isimlerin bulunduğu Kurdistanlılar herkesi Düssoldorf’taki kitlesel gösteriye katılmaya çağırdı.

DİRENİŞİ BÜYÜTMEK İÇİN DÜSSELDORF’A

Yürüyüş ve ardından yapılacak miting için çağrı yapan isimlerden Kürt siyasetçi Hatip Dicle “Kürt sorunun demokratik çözümü ve Önder Öcalan’ın özgürlüğünü haykırmak için 15 Nisan’da Düsseldorf’daki merkezi mitinge tüm halkımızı ve dostlarımızı davet ediyoruz” diye konuştu. Benzer bir çağrıda bulunan Musa Farisoğulları “15 Nisan’da Düsseldorf’a gidip Önderliğimizin özgürlüğünü haykırmamız ve direnişi büyütmemiz gerekir” dedi.

Civaka İslamiya Kurdistan (CÎK) Genel Başkanı Hafız Ahmet Turhallı ise Kürt halkının haklarını elde etmesi ve Ortadoğu’da barışın sağlanması yolunda Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün önemine dikkat çekerek, 15 Nisan günü herkesi Düsseldorf’da olmaya çağırdı.

Yine bir başka siyasetçi Faysal Yıldız da Kürt Halk Önderi’den iki yıldır haber alınmadığına dikkat çekerek “Önder Apo’nun özgürlüğü ve Kurdistan’ın statü edilmesi için gelin hep birlikte Düsseldorf’da olalım” çağrısını yaptı.

Nejdet Atalay ise 14 Mayıs seçimlerinin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: “14 Mayıs seçimlerinin arifesinde hem Önderliğimizin özgürlüğünü haykırmak hem de ülkedeki seçim çalışmalarına katkı sunmak açısından bu yürüyüşün kitlesel ve büyük geçmesi çok yararlı olacaktır.”