Kürdistanlılar OPCW önündeydi: Kendi yasalarına uy!

Hollanda, Almanya ve Belçika‘dan gelen Kürdistanlılar, “Türk devletinin Kürt halkına yönelik kimyasal silah kullanmasında uluslar arası kurumların sessizliğinin payı olduğuna dikkat çekti; „Kendi yasalarına uy“ çağrısı yaptı.

Faşişt Türk devletinin medya savunma alanlarına yönelik kimyasal silahlarla düzenlediği saldırıları Hollanda’nın Den Haag kentinde protesto edildi.

Hollanda, Belçika ve Almanya’da yaşayan Kürtler’in bir araya gelerek Hollanda Parlamentosu önünde düzenlediği eylemde, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) binasına kadar yürüyüş gerçekleştirildi.  

Hollanda Parlamentosu önünde KCDK-E’nin açıklaması okundu. Açıklamada, ‘Türk devleti, NATO ve uluslar arası kurumların ve güçlerin sessizliğinden destek alarak özgürlük gerillalarına karşı savaşta kimyasal silah kullanıyor” denildi.

DÜN KİMYASAL ALİ, BUGÜN KİMYASAL ERDOĞAN

Eylem, saat 13.30’da start aldı. Ortalama 4 kilometre yürüyen eylemciler, sembolik olarak kimyasal gaz maskesi taşıdı.

Yürüyüş boyunca KCDK-E bildiri okunurken eylemciler, “Kimyasal Erdoğan“ sloganı attı.

Eylemciler yol boyu taşıdıkları pankartları OPCW binası önünde de açarak miting yaptı.

OPCW önünde KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, KNK‘li Tahir Kemalizade, Siyasetçiler Hatip Dicle ve Nursel Aydoğan, CÎK Başkanı Ahmet Hafız Turhallı, NAV-YEK‘ten Hacı Çelik, DGB Temsilcisi Gürbüz Yoldaş birer konuşma yaptı.

Dersim, Efrîn, Halepçe, Amed, Serêkaniyê gibi Kürdistan‘ın farklı tarih ve yerlerinde sistemli bir şekilde kimyasal kullanıldığına dikkat çekilen konuşmalarda, “Dün Kimyasal Ali vardı, bugün ise Kimyasal Erdoğan var. Destekçileri de sessizlik içinde olan uluslararası kurumlardır“ denildi.

Hiçbir savaş hukukuna uymayan Türk devletinin acizlik içinde kaldığı için kimyasal silaha başvurduğunun altı çizilen konuşmalarda, OPCW‘ye ve ilgili kurumlara Kürt halkına karşı kullanılan kimyasal silahlar konusunda kendi yasalarına uyma çağrısı yapıldı.