Kürdistanlılardan Türkiye'nin 'Güvenli Ülke' ilan edilmesine tepki

Kürdistan Kültür Merkezi, Yunanistan'ın Türkiye'yi "Güvenli Üçüncü Ülke" ilan etmesine tepki gösterdi.

Yunanistan'daki Kürdistan Kültür Merkezi, Yunanistan'ın Türkiye'yi "Güvenli Üçüncü Ülke" ilan etmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "2 Haziran 2021 tarihinde, Dışişleri Bakanlığı ve Göç ve İltica Bakanlığının ortak kararı ile 'Suriye, Afganistan, Pakistan, Bangladeş ve Somali'den’ gelen sığınmacılar için ırkları, dinleri, vatandaşlıkları, [veya] siyasi inançları nedeniyle tehlikede olmadıkları sonucuna varılarak, Türkiye ‘güvenli üçüncü ülke' ilan edildi" denildi.
Açıklamada, "Biz, siyasi özgürlük yoksunluğu, insan haklarının sistematik olarak ihmal edilmesi ve zulüm nedeniyle ülkemizden ayrılmak zorunda kalan Türkiye ve Kürdistan’dan gelen politik sürgünler olarak belirtiyoruz ki, Yunanistan ve Avrupa Birliği’nin Türkiye'ye sığınmacı gönderme politikası son derece aldatıcıdır" diye belirtildi.
AKP-MHP faşizmine dikkat çekilen açıklamada, "Mültecilerin Avrupa'ya iltica etmeleri sistematik olarak engellenir ve Türkiye'ye gönderilirse, bu durum özellikle kadınların, çocukların hayatlarını ve geçim kaynaklarını ciddi şekilde tehlikeye atacaktır" uyarısında bulunuldu.