Kürt Dostluk Grubu Özgürlük Nöbeti’ni ziyaret etti

Strasbourg’da 485’inci haftasında Darmstadt’tan gelen yurtseverlerin devraldığı Özgürlük Nöbeti eylemini, Avrupa Parlamentosu’nda yer alan parlamenterlerden oluşan Kürt Dostluk Grubu ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden Özgürlük Nöbeti 485.haftasında devam ediyor.

Yeni haftasını Almanya’nın Darmstadt kentinden gelen bir grup yurtseverin sürdürdüğü eyleme, Avrupa Parlamentosu Kürt Dostluk Grubu ziyarette bulundu.

Ziyaretçiler, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yoldan çözümünün sağlanması için başta Öcalan olmak üzere tüm siyasi tutsakların acilen serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Parlamenterler, Kürt halkının verdiği haklı mücadelenin her alanda ve çözüm taleplerinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Eylem Komitesi adına konuşan Zülfü Bingöl ise Kürt dostluk grubunun ziyaretinin önemli olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Kürt halkının 10 yıldır Avrupa kurumlarının yanı başında sürdürdüğü eylemle Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkının onuruna saldırdığını belirten Bingöl, Avrupa kurumlarının Türkiye’ye yaklaşımının, suçlarını görmezden gelmek olduğunu söyledi. Öcalan’ın bir halkın iradesi ve önderi olduğuna dikkat çeken Bingöl, tecridin kaldırılması konusunda Avrupa Konseyi ve CPT’nin görevlerini yerine getirmediğini, parlamenterlerin konuyla ilgili söz konusu kurumlara baskı yapmasını istedi.

Ziyarette bulunan grupta Avrupa Parlamentosu İlerici Sosyalistler ve Demokratlar İttifakı Grubu’ndan Avusturyalı vekil Andreas Schieder, Avrupa Parlamentosu Sol Grup’tan Basklı Pernando Barrena Arza, Avrupa Parlamentosu Sol Grup’tan ve İspanya Anti Kapitalist Hareketten Miguel Urbân Crespo ve Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu / Avrupa Özgür İttifakı Parlamenteri Fransız vekil ve aynı zamanda Kürt Dostluk Grubu Başkanı Françoise Alfonsi yer aldı.