Kürt gençlerden K*VOX ve Rouvikonas üyeleri ile dayanışma çağrısı

Devrimci Gençler Hareketi (TCŞ-Tevgera Ciwanên Şoreşger) Yunanistan'da yargılanan K*VOX ve Rouvikonas üyeleri için dayanışma çağrısında bulundu.

Tevgera Ciwanên Şoreşger, Yunanistan'da K*VOX ve Rouvikonas üyesi 2 kişinin yargılandığı davanın 13 Ekim'de görülecek duruşmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Özellikle Türkiye ve Kürdistan gibi ya da henüz Avrupalılaşmayı tamamlayamamış Yunanistan gibi ülkelerde kimyasal uyuşturucular vb. kolektif-direnişçi yapıyı bozmak için bir silah olarak kullanılmaktadır" denilerek, şunlar kaydedildi:

"Atina'daki politik mahallelerden Exarchia’da faaliyet gösteren diğer siyasi grupların yanı sıra, K*VOX üyeleri ve Rouvikonas başta uyuşturucu ticareti olmak üzere bölgedeki birçok organize suçla mücadele noktasında büyük bir rol aldı. Bu doğrudan eylem kararı tabii ki bölgedeki diğer güçlerce karşılıksız bırakılmadı.  K*VOX bu süreçte iki kez kurşunlandı ve hatta bazı yoldaşlar çeteler tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Yunan devletinin bu çatışmalar noktasında aldığı tutum ise uyuşturucu ticaretinin serbest kalmasının önünü açmak ve bu kişileri desteklemek oldu. Bugün dahi polisin sürekli baskınlar gerçekleştirdiği Exarchia’da uyuşturucu ticareti gözle görülür şekilde sürmektedir ve bunun direnişçi mahallelerde bir devlet politikası olduğu ortadadır.

Tüm bu çatışmalar sırasında 7 Haziran 2016 Salı günü Exarchia'da bir uyuşturucu satıcısı cezalandırılarak öldürüldü. 'Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκης’ (Halkın Silahlı Milisleri) örgütü yayımladığı bir metinle eylemi üstlendi. Fakat, Yunan devleti her şey apaçık ortada olmasına rağmen mahallede aktif siyaset yürüten ve uyuşturucu karşıtlığı ile bilinen iki Rouvikonas üyesini doğrudan olayın faili ilan etti."

'SİYASİ KOMPLOYA KARŞI 13 EKİM'DE MAHKEME ÖNÜNDE OLALIM'

Yunan devletinin bu dava ile doğrudan özgürlük mücadelesini, direnişçi gençlik hareketlerini mahkûm etmek istediğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

"Mahkemenin Mart 2020 yılında kefaletsiz serbest bıraktığı bu iki devrimci, hiçbir gerçekliği olmayan sözde delillerle tekrar yargılanmaya mahkûm edilmiştir. Bu iki devrimciden biri bizzat Rojava saflarında vahşi IŞİD çetelerine karşı bizimle beraber korkusuzca savaşan, ölüm karşısında bir dakika dahi tereddüt etmeyen N. Mataragkas, diğeri ise Yunanistan sokaklarında Kürt halkı için verilen enternasyonal mücadelenin önemli öznelerinden, her daim bizimle beraber direnen G. Kalaitzides'dir.

13 Ekim 2021 günü gerçekleşecek olan mahkemede organize-siyasi bir komplo ile karşı karşıya olan yoldaşlarımızla her koşulda dayanışma içeriside olacağız ve davaları özgürlükleri ile sonuçlanana kadar beraber direneceğiz. Tüm devrimci-ilerici kurumları yoldaşlarla dayanışmak için 13 Ekim 2021 mahkeme önüne çağırıyoruz."