Kürt gençleri Paris ve Marsilya'da Şengal için yürüdü

Devrimci Gençler Hareketi (Tevgera Ciwanên Şoreşger-TCŞ) aktivistleri, Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers Le Bel banliyösü ile Marsilya kentinde Şengal için yürüyüş düzenledi.

KDP ve Bağdat hükümeti arasındaki ‘Şengal anlaşmasına’ karşı, TCŞ aktivistleri tarafından Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde bir yürüyüş düzenledi.

Saat 18.00’de Villiers Le Bel tren garı önünden başlayan yürüyüşte gençler, Kürt Halk Önderi Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının yer aldığı bir pankart açtılar.

Gençler attıkları sloganlar ile Şengal işgal anlaşmasının taraflarını protesto ederken, Kürt Halk Önderi'ne özgürlük taleplerini yinelediler.

PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşıyan gençler, Êzidî toplumunun iradesi dışında verilen kararları kabul etmediklerini ve anlaşma iptal edilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.

Semt içerisinde bir süre devam eden yürüyüş, Kürt Toplum Merkezi’nin önünde sonlandırıldı.

MARSİLYA

Fransa'nın Marsilya kentinde de Belle de Mai meydanında toplanan gençler, “Il est temps: Liberté pour Abdullah Öcalan” (Zamanı geldi: Abdullah Öcalan'a özgürlük) yazılı pankart açtı.

Gençler, Şengal anlaşmasına ve tecride yönelik tepkilerini “Bijî Berxwedana Şengalê” ve “ Liberté pour Öcalan” sloganlarıyla ifade etti.