Kürt gençlik örgütleri Slovenya örgütleriyle buluştu

5 günlük program kapsamında Slovenya’ya giden Kürt gençlik örgütleri, karşılıklı deneyim paylaşımı ve kültür alışverişinde bulundu.

Kürdistan Gençliği Diplomatik Komitesi ve Kürt Öğrenciler Birliği (Yekîtiya Xwendekarên Kurdistan-YXK) temsilcileri, 5 günlük program kapsamında Slovenya'nın Ljubljana kentine giderek, gençlik örgütü MAO (Mladinska Aktivistična Organizacija) ve öğrenci derneği LDŠ (Lista demokratičnega študentstva) tarafından kabul edildi.
5 günlük program Ljubljana şehir turu ile başladı. Gençler, İkinci Dünya Savaşı sırasındaki anti-faşist direnişin ve Slovenya'daki reel sosyalizm döneminin izlerini takip etti.

Ertesi gün yaklaşık 60 ziyaretçi halka açık seminer bloklarında Kürt özgürlük hareketinin tarihi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesinin ideolojik temeli ve devrimci süreçte öncü olarak gençliğin rolü hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir araya geldi. Tartışmalar, özellikle Kürt Özgürlük Hareketi‘nin metodolojik ilkeleri ve örgütlenme biçimleri üzerinde yoğunlaşarak sonraki günlerde de devam etti.
Gençlik ve öğrenci hareketleri olarak, ilgili çalışma yöntemlerine ilişkin deneyimler paylaşıldı ve işbirliği olanakları tartışıldı.  
Gezinin sonunda Sloven gençlik örgütleri, misafir heyete, İtalyan ve Alman işgali sırasında Sloven partizanlara inziva yeri olarak hizmet eden çevredeki dağlarda bir yürüyüş yaptırdı.
Akşam ise "Ji bo Azadiyê" filmi gösterildi.

Gençler, kararlı ve yeni bir ilhamla, yakında birbirlerinden tekrar haber alma sözüyle vedalaştı.