Kürtler G7 zirvesine karşı protestolarda yer aldı

İtalya’da düzenlenen G7 zirvesine karşı binler bir araya gelerek, savaş baronlarının savaş politikalarını protesto etti.

G7 ZİRVESİ

İtalya’nın Fasano kentinde düzenlenen G7 zirvesi dolayısıyla şehir merkezinde bir araya gelen COBAS işçi sedikası, öğrenci kolektifleri ve birçok örgüt protesto eylemi gerçekleştiriyor.

Binlerce kişi G7 zirvesi gerçekleştiren savaş patronlarını kınayıp, yaratmak istedikleri savaşın ortağı olmayacağını haykırdı. Eyleme Kürt Komitesi üyeleri de destek verdi.

Kürtler adına eylemde konuşan Erol Aydemir, “Abdullah Öcalan’a yönelik geliştirilen uluslararası tecrit sistemine işaret ederek, G7 savaş patronlarının dünyayı topyekun kirli bir savaşa doğru sürüklediğini, kaos yaşayan kapitalist sistemin bunu aşmak adına yeni savaş projeleri geliştirdiğini belirtti.

Yaşanan iklim değişikliğinin, ekolojik dengenin tamamen bozulmasının sebebini bu savaş patronlarının kimyasal ve nükleer silahların üretimine bağlayan Aydemir, savaş yanlısı bu devletlerin, kirli amaçlarına Erdoğan’ı da ekleyip toplumların soykırımına imkan sağladıklarını vurguladı.

Aydemir, gelmekte olan savaşın tıkanan ulus devletlerinin kapital sistemine karşı çözümün  Demokratik Konfederalizm olduğuna işaret etti.

Yürüyüş boyunca “Abdullah Öcalan’a özgürlük”, “Filistin’e özgürlük” ve “Terörist Erdoğan sloganları atıldı.