Kürtler ve Danimarkalı dostları BM’ye binlerce mektup gönderdi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle Danimarka’dan binlerce mektup BM Genel Sekreteri’ne gönderildi.

Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu (KHRAG) ve Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu (COSATU) tarafından bir süre önce başlatılan mektup kampanyası çerçevesinde dünyanın her yerinden BM Genel Sekreteri’ne mektuplar gönderiliyor.

Danimarka’da da Kürtler ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e binlerce mektup gönderdi.

Danimarka Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DTKM) ve Sevê Kadın Meclisi, bütün komisyonlarının desteği ile topladıkları 3 bin 92 mektubu posta yoluyla BM’ye gönderdi.

Posta ile gönderilen mektupların dışında sağlık koşullarından dolayı evlerinden çıkamayanlar da kampanyaya e-mail yolu ile katıldı.

Organizatörlere göre en az 568 mektup e-mail yolu ile BM’ye ulaştırıldı.

Organizatörler BM Genel Sekreterliğine mektup gönderme kampanyasına devam devam edeceklerini belirterek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için herkesi sorumluluğa ve aktif olmaya çağırdı.