TJK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için alanlara çağırdı

Kürtler ve dostları TJK-E öncülüğünde 11 Eylül Cumartesi günü Avrupa’nın onlarca kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için alanlara çıkacak.

Avrupa Kürt Kadın hareketi (TJK-E) öncülüğünde en az 11 ülkede, onlarca merkezde eylemler yapılacak. TJK-E, “Başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı, demokratik güçleri ve dostlarımızı Önder Apo'nun etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz” dedi.

Eylemler özellikle Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İsveç, İsviçre, Avusturya, İngiltere, Finlandiya, Norveç ve Danimarka’da yapılacak.

TJK-E, eylemlere ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Önder Apo 22 yıldır mutlak bir tecrit ve işkence sistemi içinde tutulmaktadır. Bu mutlak tecrit sistemi dünyada bir ilktir. Avukat ve aile görüşü hiçbir hukuki dayanağı olmadan kişiye özel uygulamalarla engellenmektedir.

22 yıldır uygulanan bu ağır tecrit ve işkence sistemi esas olarak Kürt halkına, kadınlara, tüm demokratik güçlere uygulanan baskı,  işkence ve tecrit sistemidir. Kürt halkına yönelik her gün katlanarak geliştirilen soykırım politikalarının merkezinde Önder Apo'ya yönelik geliştirilen bu mutlak tecrit ve işkence sistemi vardır.

Tüm bu saldırılara karşı Önder APO İmralı’da verdiği görkemli mücadeleyle bu saldırıları boşa çıkarmış, tersine çevirmiş, yokluğun dayatıldığı yerde varlığın kazanmasını, köleliğin derinleştirilmek istendiği yerde özgürlüğün filizlenmesini sağlamıştır. Kürt halkı ve dostları bu saldırılara karşı mücadeleyi 22 yıl kesintisiz sürdürmüşlerdir. 22 yıl her gün, her an direniş, mücadele, özgürlük kazanmış, komplocu güçler ise kaybetmişlerdir.

Kürt kadınları ve Kürt halkı verdiği mücadeleyle üzerindeki ölü toprağını atmış, 100 yıllık inkâr ve imha konseptini yerle bir etmiştir. Demokratik, Kadın Özgürlükçü ve Ekolojik Toplum paradigması ile mücadeleyi yeni bir aşamaya taşıyan halkımız hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını tüm dünyaya göstermiştir. Rojava Devrimi’yle Ortadoğu halkları için yeni bir umut kaynağı belirmiştir. Şengal da gelişen özerk sistem ve öz savunma gerçeği Ezidi halkının tarihini değiştirmiş, özgürlükkten yana çevirmiştir.

Önder Apo'nun en büyük projesi olan kadın özgürlük devrimi tüm ezberleri bozmuş, toplumsal sorunlara ve toplumsal yeniden inşaya yeni bir bakış açısı kazandırmış, yeni mücadele yöntemleri ortaya koymuştur. Kürt halkı hiçbir zaman olmadığı kadar bir buluşmayı yaşamış, dört parça Kürdistan'da kadın, genç, yaşlı, çocuk tek bir çatı altında birleşmiştir. Ulusal birlik için en uygun ortam yaratılmıştır. 44 yılı aşkın bir süredir nefes nefese örülen bu devrim gerçeği, uluslararası komplo ile beraber yok edilmek istense de Önder Apo'nun mücadelesi devrim içinde devrimler yaratmıştır.  Sadece Kürt halkının değil, kadınların, halkların, inanç gruplarının, doğanın kaderini değiştiren bir hakikat ortaya çıkmıştır.

Tüm bunlara karşı AKP-MHP faşist rejimi, Önder Apo’nun üzerindeki tecriti derinleştirmiş, soykırım politikalarıyla Kürt halkını, kadınları, demokratik güçleri hedeflemiştir. İmha ve savaş yöntemleriyle sonuç almak isteyen AKP-MHP faşist rejiminin bu soykırım saldırılarına başta Özgürlük gerillaları olmak üzere kadınlar ve halkımız mücadeleyi yükselterek cevap vermiştir.  Aylardır her türlü savaş suçunu işleyen, kimyasal silahlar kullanarak gerillaya saldıran işgalci Türk devletine ve işbirlikçi KDP'ye karşı, özgürlük gerillası destansı bir mücadele ile cevap vermiştir. AKP-MHP faşist rejiminin sonunun büyük bir kaybediş olacağının garantisi işte bu irade ve güçten gelmektedir.

AKP-MHP faşist rejimi hegemonik güçlere dayanarak, onlardan askeri, siyasi ve ekonomik destek alarak kendini yaşatmaya çalışmaktadır. CPT'nin mutlak tecrit ve işkence sistemine göz yumması, AİHM'in söz konusu Kürtler olunca kendi hukukunu bile çiğnemesi, Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa Birliği'nin ekonomik ve siyasi çıkarlar için faşist rejime açıktan destek vermesi, ABD'nin en ikiyüzlü politikalarını Kürtler üzerinde yürütmesi yok olmayla yüz yüze kalan AKP-MHP faşist rejimini bu bataktan kurtarma çabalarıdır. Fakat Kürt halkı üzerinde pervasızca terör estiren Türk devletini aklamak için yürütülen bu çabalar boşunadır. Her geçen gün bu gerçek daha iyi anlaşılmaktadır. Bugün Kürt halkının özgürlük mücadelesi sınırları aşmıştır. Kürt halkının özgürlük mücadelesi kadınlar, halklar tarafından sahiplenilmekte, dünyanın dört bir yanından insanlar işgale, tecride ve soykırıma karşı "Kürdistan'ı Savun" şiarıyla bir araya gelmektedir.

Bu temelde Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünün sağlanması temelinde bir yıla yakındır yürütülen "Dem Dema Azadiyê ye!" hamlesi önemli bir mücadele sürecini başlatmış, Önderliğimizin etrafında büyük bir kenetlenme sağlamıştır. "Dem Dema Azadiyê ye" hamlesi aynı zamanda işgale karşı bir cevap olmuş, geliştirilmek istenen soykırım saldırılarına karşı 4 parça Kürdistan'da ve yurt dışında ortak bir ruh ve duruş yaratmıştır.

Biz kadınlar, zafer hamlemizin ikinci yılına girerken "Dem Dema Azadiyê ye! Önder Apo’nun Özgürlüğü Bizim Özgürlüğümüzdür!" şiarıyla mücadelemizi büyütme ve zafere götürme kararlılığına sahibiz. Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak, Kürt halkının zafer hamlesini yeni bir aşamaya taşıma iddiamız tamdır.

Bu temelde başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı, demokratik güçleri ve dostlarımızı Önder Apo'nun etrafında kenetlenmeye, 11 Eylül Cumartesi günü Avrupa'nın birçok merkezinde Avrupa Kürt Kadın hareketi (TJK-E) öncülüğünde yapılacak olan eylemlere katılmaya çağırıyoruz.”

11 Eylül’de eylemlerin yapılacağı merkezler şöyle:

Almanya

Berlin

Yer: Breitscheidplatz'da ( Kudamm, Yikik Kilisenin yanında )

Saat: 15.00 

*

Köln (NRW Katılımlı)

Yer: Heumarkt

Miting saati : 09.00

Yürüyüş başlangıç saati: 10.00

*

Stuttgart

Yer: Lautenschlagerstrasse/ Hbf önü

Saat: 14.00

*

Frankfurt

Yer: Haubbanhof Kaisersack

Saat: 14.30

*

Hannover

Yer: Hauptbahnhof önünde

Saat:14.00

*

Saarbrücken

Yer: Europagalerie

Saat: 13.00

*

Hamburg:

Yer: Sternschaze (Rote Flora)

Saat: 15.00

 

Fransa

Paris

Yer: Republique Meydanı

Saat: 14.00

*

Marsilya

Yer: Place Canibier

Saat:18.00     

*                                              

Bordeaux                     

Yer: Place Stalingrad

Saat: 19.00                        

*

Draguignan

Yer: Park Chabran

Saat: 19.00

Strasbourg

Yer: Place de la Gare

Saat: 14.00

İsviçre

Yer: De Wette Park / Basel

Saat: 14:00 

Hollanda

Yer: Het Plein / Den Haag

Saat: 15.00

Belçika

Yer: Place du Luxsembourg / Brüksel

Saat: 12.00

İngiltere

Yer: ExCel London East Gate / Royal Albert Way / Londra

Saat: 14.00

Avusturya

Yer: Neubaugasse - Marialferstr / Viyana

Saat: 16.00

İsveç

Yer: Våghustorget / Örebro

Saat: 14.00 

Finlandiya

Yer : itäkatu 1 / Helsinki

Saat: 14.30 

Norveç

Yer: Jernbanetorget / Oslo

Saat: 14.00  

Danimarka

Yer: Kultorved / Kobenhavns

Saat: 13.00