Kürtler ve dostları Lorient’da alanlardaydı

Lorient'ta Kürtler ve dostları Place Aristide-Briand’da saat 17.00’da yaptıkları bir eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit, HDP’ye yönelik kapatma davası ve Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini protesto etti.

Avrupa Demokratik Güç Birliği, “Faşizmi birlikte yeneceğiz” kampanyası kapsamında Fransa’nın Lorient kentinde de bir eylem düzenlendi.

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit, HDP’e yönelik kapatma baskıları, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi Lorient kentinde yaşayan Kürtler ve dostları tarafında protesto edildi.

Eylemde CDK-F’nin bildirisi dağıtılırken, Lorient’taki birçok kurumun temsilcileri protesto eylemine katılarak Kürt halkıyla dayanışma mesajı verdi. Kürt dostları adına yapılan konuşmalarda Lyon’da 3 Mart tarihinde Mezopotamya Kültür Derneği’ne yönelik düzenlenen saldırı ve 4 kişinin yaralanması kınanarak Fransa hükümetinin Türk diktatörlüğüne karşı iyimser bir tutum almaları utanç verici olduğu ve Kürt halkının özgürlük mücadelelerinde yanlarında olacaklarını belirttiler.Konuşmalardan sonra protesto eylemi sloganlarla sona erdi.