Lavrio'da 41. gün: Önderliğimizi özgürleştireceğiz

Yunanistan’ın Lavrio kentinde Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için başlatılan açlık grevi eylemi 41. gününde. Eylemcilerden Welat Merdin, "Artık tecridi kıracağız demiyoruz, Önderliğimizi ve Kürdistan’ı özgürleştireceğiz, diyoruz" mesajını verdi.

Yunanistan’ın Lavrio kentindeki mülteci kampında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve zindan direnişini sahiplenmek için başlatılan açlık grevi eylemi 41. gününe girdi.

Açlık grevi eylemini bugün kampta düzenlenen etkinlikle 9. grup devraldı.

'SADECE TECRİDİ KALDIRMAYACAK, ÖNDERLİĞİMİZİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Etkinlikte konuşan eylemcilerden Welat Merdin, Medya Savunma Alanları'na bağlı Garê bölgesine Türk ordusu tarafından düzenlenen işgal saldırısını kınadı. Cezaevlerinde devam eden eylemi selamlayan Merdin şunları söyledi: “Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu hâlâ sürdürmek istiyorlar. Türk devletinin saldırıları sürüyor. Garê’ye dönük işgal saldırısını yaşıyoruz. Artık tecridi kıracağız demiyoruz, Önderliğimizi ve Kürdistan’ı özgürleştireceğiz, diyoruz.”

Kampta ayrıca uluslararası komplonun yıl dönümü nedeniyle bir seminer düzenlendi. Onlarca kişinin katıldığı seminerde sinevizyon gösterimi ve sunumlar yapıldı.

EYLEM 4 OCAK'TA BAŞLADI

Lavrio Kampı’nda Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Tevgera Jinên Kurdistan-Avrupa ve Navenda Çanda Kurdistan öncülüğünde 4 Ocak’ta başlayan açlık grevi eylemi 8’er kişilik gruplar halinde 5 günlük dönüşümlü olarak sürüyor. Kampta ayrıca 13 Aralık’tan bu yana açlık grevi eylemini sahiplenmek amacıyla her cumartesi saat 20.00’de salı günleri de saat 13.00’da ses çıkarma eylemi düzenleniyor.