Lavrio'da şehitler anıldı: Hedeflerine ulaşacağız

Yunanistan’ın Lavrio kampında Kürt Özgürlük Mücadelesi şehitleri anıldı, "Onların hedefine ulaşacağız" mesajı verildi.

Yunanistan’ın Lavrio kampında Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) öncülüğünde, şehit düşen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Rüstem Cudi, PKK Yürütme Konseyi Üyesi Alişer Koçgiri, YJA-STAR PKK Yürütme Konseyi Üyesi Çiçek Botan ve Almanya’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla fedai eylem düzenleyen Ümit Acar, şehadetlerinin yıl dönümlerinde anıldı. Şehit Halil Uysal Dağ Konferans Salonu’nda düzenlenen törende şehitlerin fotoğrafları ve PKK bayrakları taşındı.

'ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDE BU SEVİYEYE GELDİK'

Tören, özgürlük şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı. Anma törenine Ümit Acar’ın ailesi de katıldı. TCŞ üyesi Hafız Azat, “Gerçekten de şehadetsiz geçen bir günümüz yok. Şehitlerimiz her zaman geleceğimizi aydınlatır. Şehitlerimiz sayesinde bu seviyeye geldik. Her zaman onların izinden gideceğiz. Onların yolu doğrudur. Hedeflerine ulaşana kadar savaşacağız" dedi.

Ümit Acar’ın babası Xeyredin Acar da bir konuşma yaptı. Xeyredin Acar, Abdullah Öcalan için oğlunun bedenini ateşe verdiğini ve şehit olduğunu belirterek, oğluyla her zaman gurur duyduğunu sözlerine ekledi. Xeyredin Acar, oğlunun Kürdistan şehidi olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Ümit şehadetten önce beni aradı. ‘Çok mutluyum’ dedi. Ben de ‘her zaman çok mutlu ol’ dedim. Oğlumla her zaman gurur duydum. O asla unutulmayacak. Şehîd namirin.”
Konuşmaların ardından şehitler anısına hazırlanan video izlendi.