Lavrio’da soykırım ve işgal saldırıları protesto edildi

Yunanistan’ın Lavrio kentinde Türk devleti ve çetelerinin Kuzey Doğu Suriye’ye işgal saldırıları bir eylem ile protesto edildi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ile Navenda Çanda Kurdistan’ın ortaklaşa organize ettiği yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

“Erdoğan faşizmine dur de, Rojava devrimini koru, # NEHELE" yazılı pankart ile PKK, KCK, YPG, YPJ TEV-DEM ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan kitle, sık sık, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana Rojava”, “Faşist Erdoğan”, “Faşist Türkiye” sloganları attı.

Lavrio kampından başlayan yürüyüş, Lavrio meydanına kadar sürdü.

Yürüyüş ardından da bir miting düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan mitingde Şerzan Amed bir konuşma yaptı.

“Faşist Erdoğan ve çeteleri vahşi bir şekilde Rojava’ya saldırıyor” diyen Amed, saldırılarda kadın, çocuk demeden çok sayıda sivilin katledildiğini belirtti.

Konuşmadan sonra eylem, “Biji berxwedana Rojava” sloganları ile sona erdi.