Leipzig’de PKK yasağı protesto edildi-YENİLENDİ

Almanya’nın Leipzig kentinde düzenlenen bir eylem ile PKK yasağı protesto edildi. Eylem ardından Alman polisi halka saldırdı ve aralarında KON-MED Eşbaşkanı Tahir Köçer'in de olduğu 30'dan fazla kişiyi gözaltına aldı.

Saat 13.00 da Leipzig HBF önünde toplanan Kürdistanlılar ve dostları, Almanya'nın PKK’yi kriminalize etmesi ve yasaklamasını protesto etti.

Eylemde yapılan konuşmalarda Almanya başta olmak üzere Avrupa devletlerinin PKK'ye yönelik yasaklarının kabul edilemez ve yasağın bir an önce sona ermesi gerektiğine vurgu yapıldı.

KON-MED Eşbaşkanı Tahir Köçer de konuşmasında 1993’ten bu yana Almanya'nın uyguladığı yasakları kınadığını ve bir an önce bu yanlıştan dönmeleri gerektiğini söyledi.

YXK Lepzig temsilcisi ise Avrupa ülkelerinin haksız yere PKK yasağını sürdürmesini kabul etmediklerini, Belçika mahkemesinin PKK’ye ilişkin kararını hatırlattı.

Mitingde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Biji PKK”, “Freiheit Für Öcalan”, "Weg mit dem PKK Verbot" sloganları atıldı.

Eylem ardından halk konser alanına giderken, Alman polisi saldırdı ve aralarında KON-MED Eşbaşkanı Tahir Köçer'in de olduğu 30'dan fazla kişiyi gözaltına aldı.