Limasol'da 14 Temmuz direnişçileri anıldı

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Şehitleri ile geçtiğimiz aylarda Zap'ta şehit düşen HPG'li gerillalar Limasol'da bir etkinlik ile anıldı.

Kıbrıs'ın Limasol kentinde 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişçileri ile Zap direnişinde değişik tarihlerde şehit düşen HPG gerillaları Didar Harun (Gülistan Akgöl), Özgür Memyan (Serfiraz Akyüz) ve Zemanî Rojhat (Mehmet Yavuzel), Kıbrıs Teofilos Kürt Kültür Merkezi’nin bahçesinde yapılan etkinlik ile anıldı.

Anma etkinliğinin yapıldığı Kıbrıs Teofilos Kürt Kültür Merkezi’ne ait bahçe, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın dev posteri, direnişin önderleri Kemal Pir, Hayri Durmuş, Ali Çiçek, Akif Yılmaz ile HPG gerillaları Didar Harun, Özgür Memyan ve Zemanî Rojhat'ın fotoğraflarının yanı sıra PKK, KCK, HPG ve PAJK flamaları ile süslendi.

Saygı duruşunun ardından Kıbrıs Kürt Halk Meclisi’ne bağlı Şehit Aileleri Komite sözcülüğü tarafından açılış konuşması yapıldı.

Ardından 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişini anlatan bir sinevizyon ile KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın 14 Temmuz ve zindan direnişi ile ilgili yaptığı konuşma gösterime sunuldu.

Etkinliğin sonunda Kültür Sanat Komitesi’ne bağlı sanatçılar sahnede yer alarak Amed zindan direnişiyle ilgili şarkılar seslendirdi. Etkinlik, “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile son buldu.