Limasol'da "Önder APO'ya özgürlük" yürüyüşü

Limasol’da Kürtler ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüdü.

Kıbrıs’ta yaşayan Kurdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle Limasol kentinde yürüyüş ve miting gerçekleştirdi.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı ile Teofilos Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kitle, kortej oluşturarak yürüyüşe geçti.

"Abdullah Öcalan'a özgürlük" yazılı pankart ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimlerinin yanı sıra Kurdistani bayrak ve flamaların taşındığı yürüyüşte, sık sık "Bijî Serok Apo", " Bê Serok jiyan nabe", "Faşist Türkiye", "Diktatör Erdoğan", "Bimre xiyanet" sloganları atıldı.
Limasol Belediyesi’nin önüne kadar süren yürüyüş burada devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile mitinge dönüştü.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Fatma Doğan ve Siyasetçi Lezgin Serhat, halka yönelik birer konuşma yaptı. Fatma Doğan, uluslararası kurum ve yetkililerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride karşı sessiz kalarak, onun şahsında Kürt halkına karşı uygulanan soykırım politikalarına destek verdiklerini ifade ederken, Lezgin Serhat ise, bu yıl Önder Apo'nun özgürlük yılı olacaktır. Önder Apo'nun özgürlüğü, özgür Kurdistan'dır” dedi.