Limasol'da işgal ve ihanete karşı yürüyüş

Türk devletinin Kürdistan’a işgal saldırıları ve KDP’nin ihaneti, Limasol’da yapılan yürüyüşle protesto edildi.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi'nin çağrısıyla Teofilos Kürt Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Kürdistanlılar, Moloz Park'a kadar yürüyerek, Türk devletinin işgalci saldırılarını ve KDP'yi protesto etti.


Eylemciler yürüyüş esnasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ile PKK, HPG, YPG bayraklarını taşıyarak sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî HPG”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Bimre xiyanet”, “Faşist TC”, “Diktatör Erdoğan” sloganları ile Rojava ve Çerxa Şoreşê marşını okudu.
Yürüyüş, Moloz Park’a kadar devam etti.

Eylemciler mitinge saygı duruşu ile başladı. Kıbrıs Kürt Halk Meclisi'nin hazırladığı bildiri okundu. Ardından Kürt siyasetçi Lezgin Serhat bir konuşma yaptı. Serhat konuşmasına devrim şehidi Aysel Doğan’ı" anarak başladı. Faşist TC'nin cenaze törenine olan tahammülsüzlüğü kınayarak devam eden Serhat, gerillanın destansı direnişine değinerek, “Zap Kürdistan'ın onurudur. Bu onurlu mücadeleyi sahiplenip, her zamankinden daha fazla büyütüp, faşist TC ve ihanetçi çizgiyi tarihe gömme zamanıdır" diyerek konuşmasını sonlandırdı.