Fransa ve Kıbrıs'ta Şengal’e saldırılar kınandı-YENİLENDİ

Kıbrıs ve Fransa’nın bir çok kentinde Şengal’e yönelik saldırılar, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganıyla protesto edildi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi ve Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi’nin çağrısına uyan Kıbrıs’ın Limasol kenti ile Fransa'nın Paris, Toulouse ve Marignane kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar, Kazımi hükümetine bağlı güçlerin Şengal’e yönelik saldırılarını protesto etti.

LİMASOL

Kazımi hükümetine bağlı güçlerin Şengal’e yönelik saldırıları Avrupa’nın birçok ülkesinde olduğu gibi Kıbrıs’ın Limasol kentinde de protesto edildi.

KCDK-E’nin çağrısına uyan Limasol’daki Kürtler, Teofilos Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya geldi.

Buradan Moloz Park’a kadar yürüyen eylemciler, Irak ve Türk devletinin işgal saldırılarını kınadı.

Yürüyüş sırasında sık sık "Bijî berxwedana YBŞ", "Bijî berxwedana gerîla", "Bimre xiyanet", "Bijî PKK", " Bijî Serok Apo", "Faşist TC Kürdistan'dan defol", " Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları atıldı.

Yürüyüşün son durağı olan Moloz Park’ta yapılan miting bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Eylemin amacını anlatan bir bildirinin okunduğu mitingde Kürt siyasetçiler Lezgin Serhat ve Kamil Akal birer konuşma yaparak, saldırılara tepki gösterdi.

DRANCY

Fransa’nın başkenti Paris bölgesindeki Drancy banliyösünde de Devrimci Gençler Hareketi (TCŞ) öncülüğünde bir eylem gerçekleşti.

Akşam saatlerinde düzenlenen yürüyüşte Irak ordusunun Şengal’e saldırıları, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırıları protesto etildi.

KDP’nin Türk devleti ile işbirliğine de tepki gösteren gençler “Kürdistan’ı işgalden ve ihanetten koru” yazılı pankart açtı.

VILLIERS-LE-BEL

Villiers Le Bel gençliği “Bijî Berxwedana Şengal” sloganıyla yürüdüler

Paris bölgesindeki Villiers-le-Bel banliyösünde de aynı amaçla bir yürürüyüş yapıldı. 

TCŞ öncülüğündeki yürüyüşte sık sık “Bimre Îxanet” ve “Bijî berxwedana Şengalê” sloganları atıldı. 

Banliyö merkezindeki yürüyüş Kürt derneği önünde sona erdi. 

MARIGNANE

Fransa’nın güneyindeki Marsilya’ya bağlı Marignane’da TCŞ’nin düzenlediği bir eylemle Irak ordunun Şengal’e saldırıları protesto edildi.

Eylemde Türk ordusunun 17 Nisan’da başlattığı yeni işgal saldırıları ve KDP’nin ortaklığı da kınandı.

Eylem sırasında kısa bir açıklama yapan TCŞ, “her gencin bu süreci seferberlik süreci olarak görüp ona göre hareket etmesi gerektiğini” belitti.

TOULOUSE

Fransa’nın güneyindeki Toulouse kentinde Bağdat hükümetinin Şengal’e saldırıları ile işgalci Türk devletinin saldırıları bir eylemle protesto edildi.

Düzenlenen eylemde sık sık “Katil Erdoğan ve yandaşı KDP”, “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

MARSİLYA

Kürdistanlılar Marsilya’da Şengal’e saldırıları protesto amacıyla ABD Konsolosluğu önünde bir miting düzenledi.

Saat 19.00’da bir araya gelen halk, bir saat boyunca süren eylemde sloganlar atarak, “İşgalciler, işbirlikçi ve ihanetçiler Kürdistan’dan defolun” ve “Şengal yalnız değildir” dedi.

Eylem, Demokratik Toplum Meclisi adına Fethi Tatos’un uluslararası kamuoyuna sessiz kalmama çağrısı yapan ve Avrupa’da yer yerin direniş alanı olmasını isteyen konuşması ardından yine sloganlarla sona erdi.