Limassol' da KDP'nin Türk devletiyle işbirliğine karşı eylem

Kıbrıs'ın Limassol kentinde Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik düzenlediği işgal saldırıları ile Maxmur kampına yapılan saldırıyı protesto etti.

Kürdistan Demokratik Toplum Merkezi önünde toplanan kitle Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Limassol Belediyesi'nin önüne kadar yürüyüş yaptı.

Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri, PKK, YPG, YPJ, TJK-E flamalarının taşındığı yürüyüşte “kahrolsun işbirlikçilik” “Terörist Erdoğan”, “Katil TC”, “Biji Berxwedana Gerilla”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

Yürüyüş ardından Kürt siyasetçi Lezgin Serhat bir konuşma yaptı. Serhat konuşmasında Türkiye'nin Güney Kürdistan’ı işgal saldırısının PKK'yi bahane ederek tüm Kürt kazanımlarını yok etmek için olduğunu belirterek Türkiye’nin Afrin'den Şengal'e kadar tüm Kürdistan'ı işgal etmek istediğini belirtti.

Gerillanın saldırılara karşı tarihi bir direniş gösterdiğini belirten Lezgin “Kürt halkı ve dostları bu tarihi gerilla direnişine sahip çıkıp takipçileri olacaklardır” dedi.

Eylem sloganlarla sona erdi.