Limassol’da Zilan ve Mazlum anıldı

Kıbrıs’ın Limassol kentinde 30 Haziran 1996’da Dersim’de fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı (Zilan) ve HPG gerillası Mazlum Tekdağ (Mazlum Jiyanda) için anma etkinliği düzenlendi.

Kıbrıs Kürt Kadın İnisiyatifi tarafından Theofilos Kürt Kültür Merkezi’nde düzenlenen anmaya çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Saygı duruşu ile başlayan anmada ilk sözü alan Kadın İnisiyatifi Sözcüsü Fatma Jirki, Zeynep Kınacı ve Kobanê’de yaşamını yitiren 3 Kürt kadını anarak konuşmasına başladı. Zilan şahsında Kürt kadınlarının Ortadoğu’da büyük bir özgürlük ve eşitlik devrimi yarattığını kaydeden Jirki, Zilan’ın gücü ile eril zihniyete, faşizme ve işgalcilere karşı o büyük ve görkemli özgürlük devriminin yakın olduğunu söyledi.

MAZLUM DEVRİMCİ BİR ÇİZGİYDİ

Zeynep Kınacı ve 1 Ekim’de Medya Savunma Alanları’nda şehit olan Mazlum Tekdağ’ı (Mazlum Jiyanda) anlatan sinevizyon gösterimi ardından anmada Kürt siyasetçi Lezgin Serhat bir konuşma yaptı. Mazlum Tekdağ’ın yaşamının Kürdistan özgürlük mücadelesinin son 35 yıllık özeti olduğunu vurgulayan Serhat, ‘’Mazlum arkadaş çok genç yaşta en üst düzeyde genel merkez yöneticiliği yaparken bile devrimci tutumundan asla taviz vermedi. Klasik kravatlı siyaseti ret etmiş ve hem gençlik nazarından hem de halk öncülüğünde önemli bir rehber olmuştur. Mazlumlar şahsında bir kez daha faşist ve işgalci rejim yenilecek ve halklar kazanacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından anma alkış ve zılgıtlar eşliğinde “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo”, “Jin jiyan azadi” sloganlarıyla sona erdi.