Londra Büyükşehir Belediyesi’nde Öcalan’a özgürlük istendi

Londra Büyükşehir Belediyesi salonunda düzenlenen resepsiyonda, tecridin kaldırılması ve Öcalan'ın özgür olması istendi. Resepsiyonda, açlık grevleri de selamlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Kürdistan ve dünyada açlık grevleri ve destek eylemleri devam ederken, başkent Londra’da ‘Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’ kapsamında düzenlenen resepsiyonda özgürlük talebi ön plana çıktı. 

Birleşik Krallık'ın emek cephesinde büyüyerek devam eden kampanya resmi olarak UNITE, GMB, FBU, ASLEF, TSSA, RMT, USDAW, PROSPECT, GFTU, PCS, EIS, TUC, THOMPSONS SOLICITORS, CWU ve NEU adlı sendikalar tarafından yürütülüyor. 

Londra Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Unmesh Desai’nin ev sahipliğinde Büyükşehir Belediye ana binasında yapılan resepsiyonun açılış konuşmasını Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Jenette Arnold yaptı. 

Resepsiyonda Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Desai ve Arnold’un yanı sıra Stephen Smellie-Unison sendikası, Simon Dubbins-Unite The Union sendikası, Stephen Cavalier-Thomson Solicitors, Ali Gül Özbek-Kürdistan’a Adalet ve GMB Sendikası temsilcisi birer konuşma yaptı. 

DUBBINS: TECRİT KALDIRILMALI

Öcalan’a Özgürlük Kampanyası Eş Başkanı Simon Dubbins tarafından yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması gerektiği vurgulandı. Dubbins, açlık grevleri ile dayanışmanın büyütülmesi çağrısında da bulundu.

Dubbins, şöyle dedi: "Sayın Öcalan 20 yıldır İmralı cezaevinde. Türkiye’deki koşullar her gün biraz daha kötüleşirken, ve Rojava’ya yönelik saldırı tehditleri devam ederken, bu zor zamanlarda biz sendikacıların dayanışma çalışmalarımızı da iki katına çıkarmamız hayati önemdedir.’’