Londra’da 14 Temmuz şehitleri ve ardılları anıldı

Londra’da 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Şehitleri ile Kürt halkının öncü kadrolarından Dr. Hüseyin Akdağ, Ferhad Şiblî ve Salih Cizîr kitlesel olarak anıldı.

Londra Kürt Halk Meclisi Şehit Aileleri Komisyonu tarafından F14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Eylemi dolayısıyla KCC binasında bir anma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte ayrıca 5 Haziran 2021 tarihinde şehit düşen PKK’li Dr. Hüseyin Akdağ, 18 Haziran günü Türk devletinin saldırısı sonucu Süleymaniye’de şehit düşen Rojava Özerk Yönetim Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Ferhat Şiblî ve 5 Haziran 2021 tarihinde Maxmur’a yönelik hava saldırısında şehit düşen Salih Cizîr (Hasan Adır) anıldı.

Devrim ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmaya çok sayıda kişi katıldı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterlerinin asıldığı salonda, şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı masada mumlar yakılarak çiçekler bırakıldı.

Anmada 14 Temmuz direnişi ile Dr. Hüseyin Akdağ, Ferhad Şiblî ve Salih Cizîr’i anlatan sinevizyon gösterimleri yapıldı. Gösterim sırasında kitlenin ayağa kalkarak hep bir ağızdan “Şehit namirin” sloganı attı. 

Anmada bir konuşma yapan Şehit Aileleri Komisyonu üyesi ve 14 Temmuz sürecinin tanıklarından Ali Poyraz, faşizm ve ırkçı TC gericiliğin doruğa ulaştığı bir süreçte, Kemal Pir, Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz’ın büyük ve tarihi direniş süreci başlattıklarını vurgulayarak, “Bu direniş, o kanlı faşist düşman karşısında yok edilmek istenen bir halkın dirilişi PKK’nin direnişi ve devrimci duruşun adı olmuştur. 14 Temmuz direnişçileri, ihanete karşı direniş ile milyonlara ulaşan özgürlük hareketinin ölümsüz önderleri olmuştur. Bugün Dr. Hüseyin’den Ferhad Şiblî’ye ve Hasan Adır yoldaşlarımız da 14 Temmuz’un ardılları olarak devrimci mücadelenin birer özgürlük militanları ve özgürlük mücadelesinin şanlı komutanları olmuştur” dedi. 

Boyraz, ihanete karşı direnişin ve özgürlüğün sembolü olan 14 Temmuz direnişçileri ve ardıllarını saygı ve minnetle andıklarını vurgulayarak, “Siz devrimciliğin, fedakarlığın, özgürlüğün, direnişin, onurun yılmaz savunucuları olan şehitlerimize borçluyuz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Anma yapılan konuşmaların ardından alkış ve sloganlar eşliğinde sona erdi.