Londra'da Öcalan'a özgürlük istendi

Justice For Kurdistan Kampanyası kapsamında Londra'daki belediye sarayında düzenlenen resepsiyonda Öcalan'ın özgürlüğü istendi.

İngiltere'de geçtiğimiz aylarda kuruluşunu ilan eden Justice For Kurdistan (Kürdistan İçin Adalet) Kampanyası, gelişerek devam ediyor. Londra Büyükşehir Belediyesi'nin sarayında, dün akşam belediye meclis üyelerinin ev sahipliğinde bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona yerel belediye başkanları, meclis üyeleri, Kürt temsilciler, sendikacılar ve Öcalan'a Özgürlük Kampanyası yetkilileri ile açlık grevi eylemcileri de katıldı.

Kürdistan icin Adalet Kampanyası yetkililerinden Ali Gül Özbek, açılış konuşmasını yaptı. Özbek, Kürdistan’da devam eden insan hakları ihlallerine dikkat çekmenin yanı sıra, siyasi tutsaklarla dayanışma için çalışacaklarını da söyledi.

'ÖCALAN ÖZGÜR OLMALI, MÜZAKERE YAPILMALI'

Justice For Kurdistan Kampanyası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Londra Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi Unmesh Desai, Türkiye'deki hak ihlallerine karşı seslerini yükselteceklerini söyledi. Desai, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü isteyerek, "Türk devleti yetkilileri zaman kaybetmeden müzakereye dönmeli" dedi.

500 bin üyeli Britanya Öğretmenler Sendikası Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Christine Blowers, "Öcalan özgür olmadan hiçbirimiz özgür değiliz" diye belirtti.

Britanya’nın büyük sivil toplum örgütlerinden Savaşa Karşı Koalisyon (Stop The War Coalition) Genel Başkanı Murad Qureshi de Öcalan'ın özgürlüğünün Ortadoğu'daki önemine dikkat çekti.

'BÖLGEDE TEK MÜTTEFİKİMİZ KÜRTLER'

Justice For Kurdistan Kampanyası Yönetim Kurulu Üyesi ve Ealing Belediye Meclisi Üyesi Dr. Aysha Raza da "Britanyalı ilericilerin bölgede Kürt halkından başka müttefikleri yok" diyerek, dayanışmanın önemini anlattı.

'KARANLIĞI ÖCALAN AYDINLATIR'

Sendikaların Öcalan'a Özgürlük Kampanyasını başlatan GMB Temsilcisi Dennis McNulty, "Türkiye'deki karanlığı aydınlatacak tek şey Kürt halkının Öcalan liderliğindeki mücadelesidir" diye belirtti.

Justice for Kurdistan Kampanyası Yönetim Kurulu Üyesi ve Brent Belediye Kabine Üyesi Tom Miller, Haringey Belediyesi Meclis Üyesi Makbule Küçük ve Kensington Chelsea Belediyesi Meclis Üyesi Mohammed Bakthiar, Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil de Kürt halkının mücadelesini selamladı.

Resepsiyonun kapanış konuşmasını ise Britanya Kürt Halk Meclisi adına Elif Sarıcan yaptı.