Londra’da Mayıs şehitleri anıldı

Londra Şehit Aileleri Komisyonu tarafından Mayıs Şehitleri anısına anma etkinliği düzenlendi.

Londra Şehit Aileleri Komisyonu tarafından 18 Mayıs 1977’de katledilen Haki Karer, 18 Mayıs 1973’te işkence ile katledilen İbrahim Kaypakkaya, Diyarbakır Cezaevi’nde bedenlerini ateşe vererek şehit düşen Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi Öner ve HPG Komutanı Sinan Dersim şahsında Mayıs şehitleri anıldı.
KCC binasında gerçekleşen anma saygı duruşu ile başladı. Ardından Mayıs şehitleri anısına hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon sırasında sık sık, “Şehîd namirin”, “Bijî serok Apo”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları atıldı.

'YOLUMUZU AYDINLATIYORLAR'

Anmada bir konuşma yapan Şehit Aileleri Komisyonu Sözcüsü Ali Poyraz, özgürlük ve demokrasi mücadele şehitlerinin yollarını aydınlattığını ifade ederek, “Kaypakkaya’dan Denizler'e, Haki Karer'lerden Dörtler'e kadar devrim şehitlerimiz şahsında tüm Mayıs ay şehitlerini  bir kez daha saygıyla selamlıyoruz. Onların ruhu ile faşizme, işgalciliğe karşı mücadele milyonların iradesiyle sürüyor” dedi.

Şehitler hareketi olduklarını ifade eden Poyraz, “Haki arkadaş enternasyonalist mücadelenin bir neferi, bir şehididir. Haki yoldaş şehit düştükten bir yıl sonra Halil Çavgun arkadaş onun afişini asarken vuruldu ve şehit düştü. Bizim şehitlere bağlılığımız buradan geliyor. Onların ideallerini gerçekleştirme sözünü yineliyoruz” diye kaydetti.