Londra’da tecride karşı sivil itaatsizlik eylemleri devam ediyor

Öcalan üzerindeki tecride karşı Uluslararası Af Örgütü Londra merkezinde başlatılan sivil itaatsizlik eylemi devam ederken, ulusal televizyon kanallarının bulunduğu bir binada da itaatsizlik eylemi yapıldı.

Çarşamba akşamı İngiliz ulusal kanalları Itv, Itn ve Channel 4 gibi kanalların stüdyolarının olduğu binaya giren bir grup eylemci, yetkililerle bir görüşme gerçekleşmeden çıkmayacaklarını belirttiler.

Kürt Halk Meclisi ve Göçmen İşçiler Kültür Derneği üyeleri tarafından gerçekleştirilen eylemde İngiliz ulusal basının sessizliği kınandı.

Eylem devam ederken bina içine çok sayıda polis getirildi. Polis ile yapılan görüşmelerde de eylemciler, bir haber müdürü ile görüşmeden binayı terk etmeyeceklerini bildirdi.

Protesto eylemi yapan grubun TRT World stüdyosunun aynı binada olduğu bilgisi olmamasına rağmen TRT, Milliyet ve Hürriyet gibi Türk basın organları eylemin TRT World’da karşı yapıldığını iddia etti. AKP rejiminin sözcülerinden TRT Haber’in eylem yerinden iki defa canlı yayın yapması ve eylemi kendilerine yönelik bir saldırıymış gibi duyurmaları dikkat çekti.

Bu arada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Çarşamba sabahı Uluslararası Af Örgütü Londra merkezinde başlayan açlık grevi halen devam ediyor. Gece saatlerinde yüzlerce kişi tarafından ziyaret edilen eylemciler, Uluslararası Af Örgütü bir açıklama yapmadan eylemlerine son vermeyeceklerini açıkladılar.

Af Örgütü yöneticileriyle görüşmeler devam ederken binanın dışında da protesto eylemleri var.