Londra’da yasağa karşı imza toplandı

JXK üyesi kadınlar PKK’nin yasaklı örgütler listesinden çıkarılması amacıyla başlayan kampanya için Londra’da imza topladı.

Jinên Xwendekarên Kurdistanê (JXK) aktivisti genç kadınlar, Londra'daki her üniversite kampüsünü ziyaret etmek, eşzamanlı kadın kurtuluş hareketine ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ideolojisini tüm dünyada yaymak ve tanıtmak için kapsamlı bir program başlattıklarını duyurdu.

Londra sakinleri tarafından ilgi ile karşılaşan Kürt gençleri, üniversite bahçesinde açtıkları stant ile onlarca imza toplayarak PKK’ye karşı uygulanan yasağın politik olduğunu ve buna karşı duyarlı olunması gerektiğini anlattı.

Dünyanın dört bir yanındaki JXK komitelerinin üniversite kampüslerini, işlek caddelerde imza toplaması için harekete geçme çağrısı yapan Komite, "Nerede olursak olalım ve mümkün olduğunca eyleme geçmeliyiz. Özgür ve demokratik bir gelecek bizim tarafımızdan ve bizim için yaratılmalıdır. Bu yıl zafer ve özgürlük yılı olacak, ancak bu devrime katılmak ve onu gerçeğe dönüştürmek için dünyanın dört bir yanındaki her Kürt ve yoldaşın eylemiyle birlikte olmalı" dedi.

Uygulanan politikalara karşı önümüzdeki süreçte daha aktif katılıp imza kampanyasını büyüteceklerini ve sonuca ulaştıracaklarını belirten genç kadınlar, Avrupa Birliği’nin PKK’ye karşı olan tutumunun aslında tüm Kürt halkına karşı alınmış bir tutum olduğunun altını çizdi.