Londra’dan Strasbourg’daki saldırıya tepki

Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa Konseyi binası önünde çadır açan halka Fransa polisinin faşizan saldırısı ardından Londra’da halk sokaklara döküldü.

İngiltere’nin başkenti Londra’da da Kürt halkı ve dostları, hem Fransız polisinin Strasbourg kentinde Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için komün köy kuran eylemcilere hunharca saldırısını hem de KDP’nin Şengal’e girme çabasını protesto etti.

Britanya Gençlik Hareketi TCŞ ve TekoJIN ile Londra Kürt Halk Meclisi öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte aralıksız olarak “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

Yürüyüş Kürt Toplum Merkezi’nin bulunduğu Haringey bölgesinde son buldu. Burada basına ve kamuoyuna protestoya katılan bileşenler ve organizatörler adına bildiri, Londra Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Yalçın Tetwan tarafından okundu.

Açıklamada, “Fransız devleti ve polisinin yurtseverlerimize vahşice saldırısı asla kabul edilir değildir. Bu saldırılar faşist şef Erdoğan’ın katliamcı ve inkarcı politikalarına hizmet etmektedir, direnişimiz ve mücadelemiz Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanana kadar devam edecektir” ifadelerine de yer verildi.