Lozan Antlaşması, imzalandığı yerde protesto ediliyor

Kürdistan’ın dört parçaya bölünmesiyle sonuçlanan Lozan Antlaşması, 99. yılında antlaşmanın imzalandığı bina önünde protesto ediliyor.

Kürdistan’ın dört parçaya bölündüğü Lozan Antlaşması’nın 99'uncu yıl dönümü, birçok ülkede yürüyüş ve mitinglerle protesto ediliyor. "Lozan'ın 100. yılında Rojava Devrimi’ni savun" şiarıyla düzenlenen yürüyüş ve mitinglere Kürdistanlılar ve dostları katılıyor.

İsviçre'nin Lozan kentinde Antlaşma’nın yapıldığı Palais de Rumine binası önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Kürdistan devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulundu.

2020’de şehit düşen PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin'in gerilla ve Kürdistan üzerine yazdığı şiirin seslendirilmesi ardından açıklamalar yapıldı.

Eylem tertip komitesi adına Hatice Kandal, Lozan Belediyesi Yeşiller Partisi Grup Başkanı İllias Panchard, PJAK Avrupa Temsilcisi Abdollah Mostafa Soltani, PYD Temsilcisi Abbas Omar, İşçi Partisi kanton başkan yardımcısı Luce Schalbatter, Goran Hareketi Avrupa temsilcisi Miran Salih, Sosyalist Parti Temsilcisi Derya Çelik ve İşçi Partisi Lozan Temsilcisi İdris Samim birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardında kitle antlaşmanın kutlandığı ve imzalandığı Ouchy'deki Càteau d'Ouchy binasının bulunduğu yere doğru yürüyüşe geçti.

Sıcak havaya rağmen yürüyüş sloganlarla devam ediyor. Burada yapılacak mitingle eylemin sonlandırılması bekleniyor.