Luxembourg ve Giessen’de Dünya Rojava Günü eylemi

Luxembourg ve Almanya’nın Giessen kentinde Dünya Rojava Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi.

LUXEMBOURG

Dünya Rojava Günü vesilesi nedeni ile Lüksemburg’da bir basın açıklaması düzendendi. Luxemburg Adalet Bakanlığı ve Lüksemburg Dışişleri Bakanlığı’nın bulunduğu alanda düzenlenen basın açıklamasına Die Linka Milletvekili Jean Larock ve DSC2 DIEM25 parti sözcüsü Catherine Dunne konuşmacı olarak katıldı.

Die Linke Milletvekili Larock, dünyanın başına bela olmuş vahşi DAİŞ terör örgütüne karşı Kürtlerin kazandığı savaşın karşılığında Kürtleri yalnız başlarına Erdoğan’ın inisiyatifine bırakılmaması gerektiğini belirtti.

“Bundan yüz yıl önce Ermeniler Türklerin inisiyatifine bırakıldı ve Ermeni katliamı gerçekleşti. Bundan yüz yıl sonra Ermenilerin başına gelen katliamın aynısı Kürtlerin başına gelmemesi için herkesin kendini sorumlu hissetmesi gerekmektedir” diyen Larock, parti olarak Rojava’da yaşanana işgal girişimine ve katliamlarına karşı sesiz kalmayacaklarını belirtti.

Kürtlerin tarihi bir süreçte geçtiğini belirten başlayan DSC2 DİEM25 parti sözcüsü Catherine Dunne da şunları söyledi: “Bugün burada 1 Kasım Kobanê gününü kutlarken aynı dönemde Türk devleti ve çeteleri Kürtler üzerinde katliamlar gerçekleştiriyorlar. Bugün buraya partim adına geldim. Kürtlerin yalnız olmadığını belirtmek için buradayım. Ve şunu söylemek istiyorum. Kürtler yalnız değil. Hep birlikte el ele vererek bu kötü günleri geride bırakacağız. Kürtler verdiği mücadele ile insanlığa hizmet ettiler. Ne yazık ki Rojav’daki Kürtler ihanete uğradı. Oysa Kürtler geliştirdikleri mücadele ile Ortadoğu’ya örnek olacak bir model geliştirdiler.”

GIESSEN

Almanya’nın Giessen kentinde Rojava Günü eylemi düzenlendi.

Berlinerplatz’ta düzenlenen eyleme yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Kent merkezine düzenlenen yürüyüşte bildiriler dağıtılırken, “Terörist Erdoğan”, “Faşist Türkiye”, “TC Kürdistan’dan defol” ve “Rojava ile dayanışma” sloganları atıldı.

Kitle tekrar Berlinerplatz’a gelerek miting yaptı. Mitingde PYD Komitesi konuşma ardından eylem sloganlarla sona erdi.