Luzern’de Abdullah Öcalan’ın kitapları tanıtıldı

Luzern’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, hazırlanan broşürler, Abdullah Öcalan’ın kitapları ve konuşmalar yoluyla tanıtıldı.

İsviçre’nin Luzern kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999 Uluslararası Komplosunu ve İmralı işkence sistemini teşhir etmek ve Abdullah Öcalan’ın paradigmasını tanıtmak amacıyla stant açıldı.  

Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde açılan stantta Luzern halkı bilgilendirildi.

TekoJIN üyesi Nuda Ekinci, Abdullah Öcalan’ın özellikle son üç yıldır ağır tecrit koşullarında direndiğine dikkat çekerek, “Düşmanın kirli politikalarına ve ahlak tanımayıp sürdürdüğü savaşa karşı Apocu gençlik olarak direnişimize devam edeceğiz ve başlattığımız ‘Önder Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm’ hamlesiyle önderliğimiz üzerindeki tecridi kıracağız” dedi.

Nuda Ekinci, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 9 Şubat tarihinde Almanya’nın Mannheim, 17 Şubat’ta ise Köln’de yapılacak olan yürüyüşe katılım temelinde herkesin bu mücadeleye sahip çıkmasını ve katılmasını istedi.

Eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Gençlik Apo’nun Fedaisidir” sloganları atıldı.